Dream team Babe i Bukara bend gostovali na prvoj međugorskoj televiziji na hrvatskom jeziku

Članovi „Bukara benda“, bećari iz zadarskog zaleđa, točnije iz Bukovice i Ravnih kotara doputovali su jučer u Ljubuški kako bi zajedno s Dream team „Babama“ krenuli na zajedničko snimanje emisije za novoosnovanu Maria Vision televiziju u Međugorju.

Bila je to ujedno i prilika za „zaviriti“ iza kamera na snimanju specijalne emisije, gdje je članove Bukara benda i „Dream team Baba“ ugostila Zdrinka Vasilj, glavna urednica Maria Vision televizije, inače prve međugorske televizije na hrvatskom jeziku.

„Dream team Babe“ i „Bukara bend“ su tom prilikom i zapjevali u studiju, a snimljen je i razgovor gdje se pričalo i o tradiciji, ali i o Ravnim kotarima i Bukovici - članovi benda iz RH su iskoristili priliku da promoviraju i svoj kraj.

Pričalo se i o Slavoniji, odakle je pjevačica Nada Mihić, također članica "Bukare".

„Napravili smo jednu predivnu emisiju, nadam se da ćemo imati još puno suradnji“, rekla je odmah poslije snimanja emisije Zdrinka Vasilj koju su oduševile ljubuške bakice, ali i gosti iz Bukovice i Ravnih Kotara.

I ona sama predstavlja jednu zanimljivost, Zdrinka je studentica treće godine novinarstva, a već je glavna urednica jedne televizijske kuće.

„U zadnjih pola godinu dana upoznala sam preko tisuću ljudi. Dnevno se čujem sa preko stotinu ljudi. Ovaj posao zna biti stresan, veoma stresan“, kaže Zdrinka, no odmah dodaje, „ali kada radiš nešto sa srcem i sa ljubavlju sve se može podnijeti“. 

Snimanjem u Međugorju su bili zadovoljni i članovi „Bukara benda“ koji se ističe upravo po svojim neobičnim glazbalima. Naime, osim klasične harmonike, koju svira Nediljko Paleka, sve glazbene instrumente za Bukaru je izradio voditelj benda Dragan Radaš i to od uporabnih predmenta i starinskih poljoprivrednih alata kao što su vučije (vedro za vodu), oka  i varićak (mjere za žitarice) drvene grablje na kojima stoji kajdanka.

Dragan Radaš nam je nakon snimanja rekao kako su toplo dočekani i u Međugorju i u Ljubuškom, da im je bilo zabavno i da su imali velike želje da sve ispadne kako treba.

Osim radnog dijela i snimanja, dan je protekao u pjesmi. Pjevalo se čitav dan. Čim su članovi Bukara benda stigli u Radišiće pred kuću Blagice Skoko, Dream team „Babe“ su ih dočekale s pjesmom, a gosti su spremno prihvatili.

Pjevalo se i po dolasku u „Gospinu kuću“ kod Križevca, gdje se nalazi sjedište televizije „Maria Vision“, a pjesma je veselo društvo pratila do kasno u noć.

Zbijale su se šale i doskočice, jelo se i pilo, a proslavljen je i rođendan Blagice Skoko. Osim pjesme, mogle su se čuti i zanimljive anegdote.  Tako smo saznali da je Anica Škorput, članica „Dream team Baba“ ujedno i prva žena u Ljubuškom koja je položila vozački.  Bilo je to prije davne 44 godine, a i dan danas svakodnevno vozi.

„Davno je to bilo. Bilo je još nekih žena iz Ljubuškog koje su prije mene položile, ali one su položile u Njemačkoj, a ja sam bila prva koja je polagala vozački u Ljubuškom. Bilo je to 1976. godine. Bilo je to tada u novinama. Tada je bio makadam i tada je bilo puno djece koja su se igrala uz put i kada bi ja vozila prema kući iz Ljubuškog, „bižala bi dica“ i vikala; „Eno žensko vozi, biži!“, prepričava nam Anica Škorput.

Uvijek je bila avanturističkog duha, uz aute, vozila je i motore, a kaže kako se i danas voli provozati s ljubuškim bikerima. Avanturistički duh je još uvijek ne napušta, govori nam da bi se i u ovim godinama rado provozala paragliderom.

Član veselog društva je jučer bio i Ivica Lozina iz Imotskog, umirovljeni bojnik 4. gardijske brigade, koji već duži vremenski period prati „Dream team Babe“.

„To su gospođe i dame u najboljim svojim godinama, koje promiču kulturu, ne samo Hercegovine, nego i Hrvatske i cijele lijepe naše domovine koja je stasala na krvi naših branitelja i naših domoljuba. Ja bih im se i ovim putem zahvalio na lijepom druženju i na lijepim stihovima“, rekao je za Radio Ljubuški Lozina.

On je sinoć pripremio i jedno iznenađenje za „ljubuške bake“, darovao im je pjesmu napisanu specijalno za njih koju je o „Babama“ napisao Velimir Velo Raspudić.

Više na linku OVDJE.

 
index Instagram400x230 youtube