Logo
Ispiši ovu stranicu

Fra Nikola Jurišić, član Hercegovačke franjevačke provincije danas proslavio Mladu misu

Fra Nikola Jurišić, član Hercegovačke franjevačke provincije danas proslavio Mladu misu

Mladomisnik fra Nikola Jurišić, član Hercegovačke franjevačke provincije danas je proslavio Mladu misu u svojoj rodnoj župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju. Mnoštvo puka prisustovalo je ovom velikom događaju za katolički puk u Posušju.

Uz koncelebraciju mnoštva svećenika i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteku, na koncu mise mladomisnik fra Nikola se zahvalio „dragom Bogu što mu je podario život, te što mu je dao obitelj u kojoj je rastao u molitvi. Zahvaljujem se i roditeljima, braći i sestrama, ali i Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Svi oni su cijelo vrijeme bili uz mene i pomagali“, kazao je fra Nikola.

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko je poručio da se molimo za ustrajnost fra Nikole u svom pozivu, ali i za druge svećenike provincije.

Fra Mladen Vukšić, župnik u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju je zahvalio Bogu za duhovna zvanja i pozvao puk na molitvu za nova duhovna znanja. Istaknuo je da je današnja mlada misa prva u ovoj župi nakon deset godina. Zadnja mlada misa u ovoj župi bila je ona patera Ikea Mandurića 2009. godine.

Današnje evanđelje po Luki pita „Što mi je činiti da život vječni baštinim?“ Odgovor je: „Ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svoga, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom i svim umom svojim: i svoga bližnjega kao samoga sebe“. „“Tko je moj bližnji?“ pitali su Isusa tadašnji učenjaci. On je odgovorio prispodobom o milosrdnom Samarijancu. Propovjednik na današnjoj mladoj misi fra Marin Karačić je osvrćući se na evanđelje kazao da je lako ljubiti onoga koji nam čini milosrđe, ali da smo pozvani ljubiti i svoga neprijatelja.

Fra Nikola je za svećenika zaređen u Mostaru u katedrali Marije Majke Crkve, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, apostolskih prvaka, 29. lipnja ove godine. Odlukom uprave provincije raspoređen je za župnog vikara u župi. sv. Ante Humac. Fra Nikola dolazi iz mnogobrojne obitelji Jurišić, treći je od ukupno osmero djece.

Za svoje mladomisničko geslo fra Nikola je izabrao citat iz Evanđelja po Mateju: „Učitelju, za tobom ću kamo god ti pošao.“

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!