Omiljeni voditelj nakon 15 godina odlazi s HRT-a

Popularni radijski i televizijski voditelj Frano Ridjan napušta HRT, informacija je koja kola hodnicima zagrebačkog Prisavlja.

Iako potvrdu ove informacije nisu dobili, iz izvora bliskog vodećim ljudima HRT-a doznaju da je 35-godišnji voditelj zatražio sporazumni otkaz te definitivno odlazi s javne radiotelevizije.

Široj javnosti Ridjan je postao poznat kao voditelj Parlaonice, a godinama je radio kao radijski voditelj na Radio Sljemenu i Drugom programu Hrvatskog radija. Najveću popularnost stekao je pojavljivanjem u ranojutarnjoj televizijskoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", a kasnije i "Dobar dan, Hrvatska".

Rođen je 1984. godine u Vinkovcima, a odrastao u Trogiru. Završio je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. U braku je s magistricom komunikologije Leom Badurinom s kojom ima sina Maura.

Osim voditeljskog posla na radiju i televiziji sudjelovao je i na brojnim velikim medijskim projektima poput Snježne kraljice, Vinkovačkih jeseni, Međunarodnoj smotri dječjeg folklora, Međunarodnom festivalu kazališta lutaka, Trogirskom ljetu, Međunarodnom festivalu djeteta, a bio je službeni spiker te animator publike na brojnim sportskim natjecanjima poput Europskog prvenstva u košarci i rukometu te Svjetskog prvenstva u nogometu i utakmica rukometne i nogometne Lige prvaka.

Mentor na Radio Sljemenu bio mu je legendarni Vojo Šiljak, a iz tog razdoblja pamti se prvi izbor za Miss radija. Za Radijski glas godine Ridjan je nominiran 2018. godine. U posljednjoj sezoni nastupio je u showu "Zvijezde pjevaju", a mentorica mu je bila pjevačica Žanamari Perčić.

 

 
index Instagram400x230 youtube