Klub kulture "Libuša" predstavio se na 31. Retkovačkim susretima kazališnih amatera [foto]

Klub kulture "Libuša" iz Ljubuškog predstavio se proteklog vikenda na 31. Retkovačkim susretima kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ovogodišnji susreti imaju i međunarodni karakter jer sudjeluju dvije amaterske skupine iz Bosne i Hercegovine i jedna iz Srbije.

Svečano otvorenje 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera pokazalo je da je amaterizam beskrajno širok u svom shvaćanju, za što kazalište služi, a predstavi "Miris jorgovana" županjskih amatera pripala je čast otvoriti kazališne susrete.

Na raspisani javni poziv za selekciju je bilo prijavljeno čak 28 predstava, no odluka je pala na njih 11.

"Pri odabiru vodila sam se kvalitetom predstave, razigranošću ansambla, primamljivošću sadržaja, trudeći se poštovati posebnost svakoga prijavljenog kazališta", pojasnila je svoje kriterije Selena Andrić.

Drugog je dana Dramski studio Dada Kazališne družine Pinklec iz Čakovca izvela dramu s elementima komedije ili obrnuto, "Kralj Lear" Williama Shakespearea.

U nedjelju je na programu bila komedija Kluba kulture Libuša iz Ljubuškog u BiH "Mrginji su u glavi" Vesne Rakić i Jelene Primorac, koje su i režirale svoj tekst o Romeu i Juliji na hercegovački način. .

Prosudbeno povjerenstvo koje čine akademska glumica i ravnateljica drame HNK-a u Osijeku Petra Blašković, teatrolog, kazališni kritičar i docent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Alen Biskupović te akademski glumac, prvak drame HNK-a u Osijeku i izvanredni profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku – Vjekoslav Janković pohvalili su kazalištarce za njihovu igru, a publika je prve večeri predstavu ocijenila visokom ocjenom 4,78.

Retkovci su domaćini dramskim amaterima još od 1970-ih, kad je susrete pokrenuo neumorni kazalištarac Mika Živković, po kojemu se danas zove retkovačko amatersko kazalište.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 10 Ožujak 2020 12:13
 
index Instagram400x230 youtube