Logo
Ispiši ovu stranicu

Predstava ”Mrginji su u glavi” u Čapljini [najava]

Predstava ”Mrginji su u glavi” u Čapljini [najava]

Izvedba humoristične predstave ”Mrginji su u glavi” održat će se u subotu, 30. listopada 2019. godine s početkom u 19:00 sati u Kinu Mogorjelo u Čapljini.

Predstavu scenarijem i režijom potpisuju Ljubušanke, Jelena Bandur i Vesna Rakić, a nastala je suradnjom dviju ljubuških udruga, Klub kulture Libuša i Udruge mladih Agape.

Mrginji su oduvijek bili uzročnik obiteljskih i susjedskih problema u Hercegovini, a glumci će pokušati to dočarati na komičan način.

Predstava ”Mrginji su u glavi” govori o dvije tradicionalne hercegovačke obitelji koje su desetljećima u svađi oko mrginja, tj. međa. Tako međe između njihovih njiva postaju ujedno i nepremostivi mrginji u glavi. Naime, mladić iz jedne i djevojka iz druge obitelji su zaljubljeni, a roditelji im ne dopuštaju da budu zajedno. Oni se ne žele odreći jedno drugog i pokušavaju se izboriti za svoju ljubav.

Izvorni hercegovački jezik, šale kojima ovaj kazališni komad obiluje te talent glumaca amatera polučili su velike uspjehe na dosadašnjim izvedbama.

Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se kupiti u Gradskoj knjižnici Čapljina svakim radnom od 8 do 16 sati i na blagajni kina neposredno prije predstave.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!