Glazbena škola u Ljubuškom ima svijetlu budućnost

Glazbena škola u Ljubuškom, koja djeluje kao osnovna i srednja, ima svijetlu budućnost. Kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća istaknula ravnateljica Ivana Šaravanja, trenutno se nastava izvodi za 168 učenika, 19 u srednjoj i 149 u osnovnoj školi.

„U odnosu na školsku 2012./2013. godinu kada je u školi bilo ukupno 80 učenika, može se izvući zaključak kako iz godine u godinu kontinuirano raste broj učenika koji žele pohađati upravo ovu obrazovnu ustanovu“, kazala je Šaravanja.

Jedan od problema, na koji je i dosad stavljan naglasak, je nedostatak nastavnog kadra, no to nije razlog za neuspjeh mladih glazbenika. Naprotiv, učenici ove škole redovito osvajaju nagrade na brojnim natjecanjima.

U ovoj školskoj godini imali su četiri nastupa te već sada razmišljaju o realizaciji nekoliko projekata u bliskoj budućnosti, piše Bolji Ljubuški.

U planu je, kako je pojasnila ravnateljica Šaravanja, predstava kao spoj glazbe i baleta u suradnji s baletnom školom iz Mostara, a koja bi trebala biti izvedena povodom proslave Dana Grada Ljubuškog. Za mjesec lipanj iduće godine u pripremi je, pak, koncert učenika u suradnji sa Simfonijskim orkestrom Mostar.

Istaknuta je i pozitivna suradnja s čelnicima Grada Ljubuškog. 

„Nadamo se kako će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti. Trudimo se i mi opravdati povjerenje koje nam je ukazano“, rekla je Šaravanja.

 
index Instagram400x230 youtube