Logo
Ispiši ovu stranicu

Sve je spremno za humanitarni spektakl „Blatničke note dobrote“

Sve je spremno za humanitarni spektakl „Blatničke note dobrote“

Donja Blatnica ovog će ponedjeljka biti središte vrhunske zabave, a sve s plemenitim ciljem za pomoć potrebitima!

Na platou crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici ovog se ponedjeljka, 7. kolovoza od 20h održava 11. po redu manifestacija „Blatničke note dobrote“, a u središtu manifestacije je veliki humanitarni koncert Mate Bulića i njegovih prijatelja.

Domaćinu Mati Buliću te će se večeri na sceni pridružiti brojna jaka imena hrvatske i hercegovačke glazbene scene – Zlatko Pejaković, Dalmatino, Tiho Orlić, Ivana Marić, Frano Pehar & Tarapana, Ante Cash, Dražen Žanko, Pero Panjković, Šima Jovanovac, Johny Gitara, Trio gušt, Stjepan Jeršek Štef, Dukati – Široki Brijeg, Jozo Vučić, Drvosječe, Narodni dar, Pero Strukar – Viteška lola, Ivan Martić, Udruga “Jozo Penava” Vitez, Zdravko Ćurić i Klapa “Grga” Posušje samo su neki od njih.

A valja svakako naglasiti da će ovogodišnji koncert okupiti najveći broj izvođača u povijesti održavanja manifestacije „Blatničke note dobrote“.

Vidimo se 7. kolovoza u našoj Blatnici! Dođite, pjevajte, veselite se, pomognite koliko možete, poručio je Mate Bulić, rođeni Blatničanin, koji je glavni inicijator ove humanitarne koncertne tradicije u svom rodnom mjestu.

Podsjetimo, Mate je svoju prvu veliku humanitarnu akciju i koncert za pomoć rodnom kraju i njegovim ljudima, a tada konkretno i za pomoć područnoj crkvi, organizirao 2012. godine. Bio je to veličanstven glazbeni spektakl pod nazivom „Hvala, prijatelji“, kakav nikad prije nije zabilježen u Hercegovini, a iz njega se rodila tradicija „Blatničkih nota dobrote“ koja traje sve ove godine.

Tijekom proteklih deset godina, humanitarno-glazbena manifestacija „Blatničke note dobrote“, na čelu s Matom Bulićem, postala je sinonim okupljanja ljudi koje povezuje zajednički cilj – iskazivanje podrške potrebitima i pružanje konkretne pomoći lokalnoj zajednici.

Prihod od prodaje ulaznica ove je godine namijenjen za obnovu Doma kulture u Blatnici, dok će sredstva prikupljena na donatorskoj večeri, koja će se prirediti uz koncert, biti usmjerena za pomoć najpotrebitijima s područja općine Čitluk.

„Blatničke note dobrote“ zasigurno će i ovog ljeta ponovno biti jedan od najposjećenijih događaja u Hercegovini, a već tradicionalno, svojim dolaskom podržat će ga i velik broj uglednika, od poznatih javnih osoba iz sfere sporta, kulture, politike i gospodarstva, a ovu manifestaciju svake godine pohode i podržavaju i crkveni uglednici.

Ulaznice koje se prodaju po cijeni od 10 KM, mogu kupiti u sistemu Entrio.ba i na dan koncerta, moći će se kupiti na ulazu, na platou crkve sv. Franje. Uz glazbeni spektakl u kojem će publika moći uživati, kupnjom ulaznice po ovoj simboličnoj cijeni, svi koji se u ponedjeljak odluče pridružiti manifestaciji „Blatničke note dobrote“ podržavaju plemenite humanitarne ciljeve ove hvalevrijedne hercegovačke manifestacije.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!