Logo
Ispiši ovu stranicu

Kolegica Antonela Marinović Musa o Jazz festu u Ljubuškom

Kolegica Antonela Marinović Musa o Jazz festu u Ljubuškom

Glazbena škola Ljubuški i Grad Ljubuški priredili su Ljubušacima nezaboravan jazz koncert. Ni sparno vrijeme nije spriječilo ljubitelje jazza da u Parku hrvatskih banova, pomno uređenom za ovu manifestaciju, uživaju u izvedbama poznatog hrvatskog pjevača Marka Tolje i Big Banda iz Makarske, ali i benda učitelja Glazbene škole.

Naime, „Ljubuški Jazz Fest“ kao ideja postoji već nekoliko godina, ali ne u klasičnom festivalskom smislu kao isključivo koncertni, revijalni program. Početnu ideju i srce festivala, uz koncerte kao neizostavni dio, čini edukacija, odnosno seminar jazza i improvizacije s vrhunskim predavačima na solo instrumentima.

Jazz radionice

Krajem kolovoza u Ljubuški dolaze istaknuti jazz glazbenici iz Hrvatske i Slovenije, koji će održati sedmodnevne jazz radionice otvorenog tipa za polaznike svih uzrasta na klaviru, saksofonu, bas gitari/kontrabasu i na bubnjevima. Radionice će trajati od 23. do 30. kolovoza u Glazbenoj školi Ljubuški.

„Ovim putem pozivamo glazbenike, koji žele naučiti ili proširiti svoje znanje o jazzu i improvizaciji, da se prijave na seminar aktivno ili pasivno“, poručili su iz Glazbene škole Ljubuški.

Škola se, osim odlične organizacije jazz koncerta, može pohvaliti i vrhunskim uspjesima svojih učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Broj učenika intenzivno raste pa se očekuje kako će u školskoj 2019./2020. godini Glazbenu školu pohađati više od 170 učenika.

Poznato je kako je u školskoj 2018./2019. godini osnovana i Srednja glazbena škola za koju je, također, sve veće zanimanje.

Svečani koncert

„U planu za sljedeću školsku godinu pripremamo neke zanimljivosti za učenike i publiku, koje još ne smijemo otkrivati. Ono što već možemo otkriti je veliki svečani koncert naših učenika, solista, mladih Ljubušaka, u pratnji Simfonijskog orkestra Mostar. Koncert je planiran 1. lipnja iduće godine u Ljubuškom“, kazala nam je Ivana Zrimšek Šaravanja, ravnateljica Glazbene škole Ljubuški.

Dodala je kako u Glazbenoj školi cijelo ljeto traju aktivnosti.

Krajem srpnja održan je seminar gitare profesora Sanela Redžića, a u tijeku je seminar klasične glazbe Ardea, koji će trajati cijeli kolovoz za instrumente klavir, gitaru, flautu i violinu.

„Ove godine novost na Ardei je seminar Alexandar tehnike, koja je obavezan predmet na mnogim inozemnim akademijama glume, glazbe i plesa. Ta tehnika pomaže ljudima da uklone svakodnevne psiho-fizičke navike, kako bi se riješili određenih tjelesnih tegoba. Seminar Ardea organiziraju Akademija Čapljina i Glazbena škola Ljubuški pa će se i predavanja odvijati na dvije lokacije“, pojasnila je Zrimšek Šaravanja.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 13 Kolovoz 2019 12:31
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!