Za hit Shika Shika zaslužno je putovanje u - Ljubuški [video]

Već je na Dori bilo jasno da je Aklea Neon predvodnica jednog novog plemena.

Zarazni afro zvuk i melodičan vokal uz mantričke etno dionice, tako bismo mogli opisati zvuk kojeg potpisuje osječka vila ritma i beata.

Njezin svježi afro-futuristički hit Shika Shika nemoguće je žanrovski svrstati, dok iz zvučnika izlazi bombastična elektronička magija s afro motivima. Često je u pjesmama podržava Klaada, akademski kontrabasist ili producent elektroničke glazbe.

O samoj tematici singla Aklea kaže: - Šikati ili našikati znači biti na nekoj drugoj valnoj duljini. Stariji često koriste ovu riječ da bi obezvrijedili alterirana stanja svijesti, ali mi smo neka nova mladež, ceremonijalno pristupamo životu, to nije samo furka. Takvi smo – našikani od života.

Za njezin hit Shika Shika zaslužno je putovanje u - Ljubuški.

Ova pjesma mi se ušuljala u uho kad sam ovo ljeto, nekim uskim cestama putovala od Splita do Ljubuškog. Dok sam stajala sa strane da uberem smokve na voice record mobitela snimala sam osnovne dijelove pjesme, a inspiracija mi je bila Kalya Scintila koju sam si puštala u autu. Ostavila sam ju da se maririra do kraja ljeta i onda s Klaadom krenula na usavršavanje - kazala je za klubskascena.hr.

Hit pjesma i nju je iznenadila:

Do sada sam uglavnom na pjesmama surađivala s nekoliko ljudi, ali Shika me naučila da možeš preskočiti deset stepenica ako otpustiš kontrolu, vjeruješ svim suradnicima koje si odabrala i dopustiš im da svaki oživi svoj dio spektar zajedničke vizije.

maxresdefault_1.jpg

Na upit o tome što joj daje energiju za fantastične preformanse koji uključuju nogu na pedal looperu, ruku na gitari i MIDI controlleru kaže:

Čim stanem na stage dobijem onaj početni šus, kombinacija treme, ljubavi prema glazbi i nekog šamanskog pristupanja nastupu u kojemu želim za sve prisutne kreirati portal u više dimenzije sebe. Glazba je medij i lijek, tako ju koristim i tako joj pristupam. Sam ton je već neiscrpan izvor energije, kao i one pauze između. A kada se publika priključi na tu vibru imamo perpetuum mobile jer energija grupe je transformativna. Na neku gažu možeš otići osrednje raspoložen, a vratiti se ekstatičan. Slati dalje tu poletnu energiju – to mi je cilj.

Aklea Neon za proljeće je najavila i svoj debitantski album.

 

 
index Instagram400x230 youtube