Ranku Bobanu operirano srce, no ne želi mirovati, radi na projektu o Petru Barbariću

Tim liječnika predvođen kardiokirurgom dr. Antom Bošnjakom u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru uspješno je izveo operaciju ugradnje prijemosnica na srcu glasovitom hrvatskom i bosanskohercegovačkom glazbeniku i autoru brojnih skladbi Ranku Bobanu koji se, kako je za Večernji list potvrdio sam glazbenik, osjeća dobro.

Nakon 14 dana provedenih na Kardiokirurgiji SKB-a pušten je na kućno liječenje i uspješno se oporavlja.

- Beskrajno sam zahvalan čitavom osoblju Kardiokirurgije na čelu s dr. Goranom Đuzelom na pažnji i dobroti tijekom mog boravka u bolnici i moram reći da sam ponosan na SKB Mostar i zahvalan svima koji su svojim znanjem i nesebičnim zalaganjem to sve izgradili i održavaju na ovakvoj svjetskoj razini - kaže Boban za Večernjak.

Upitan kako provodi dane “na bolovanju”, priznaje da ne miruje. Radi na jednom velikome projektu posvećenom slugi Božjem Petru Barbariću za kojega je sveti otac Franjo odobrio dekret o priznavanju herojskih kreposti. Ovo bi djelo uskoro trebalo ugledati svjetlo dana.

- Radim već više mjeseci na skladanju glazbe za glazbeno-scensko djelo “Glazbena snovopriča” Petra Barbarića. Nadam se da ćemo sve pripreme oko premijere ovog djela završiti do konca ove godine - kaže nam Boban.

Ovaj glazbenik napisao je stihove za desetke pjesama koje su bile hitovi u bivšoj državi, od Zdravka Čolića, Bijelog dugmeta, Vajte... Autor je i svojevrsne himne Hercegovine “Hercegovina u srcu”.

 
index Instagram400x230 youtube