Kreće Vrdoljakova tv serija o Junaku Domovinskog rata – generalu Gotovini

Nakon igranog filma Antuna Vrdoljaka „General“, kojeg je dosad pogledalo više od 100.000 gledatelja, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak, 9. prosinca na I. programu od 21.00 sata počinje prikazivati i tv seriju s istim naslovom.

Serija će imati osam nastavaka, a svaki će biti u trajanju od 50 minuta.

Tv serije i filmovi Antuna Vrdoljaka bili su odlično primljeni od strane gledatelja, pa smo posve uvjereni da će i ova serija potući sve rekorde.

Poglavito nas raduje što je ovo djelo vezano uz hrvatski obrambeni Domovinski rat, odnosno uz život i slavne vojniče dane legendarnog Gotovine, koji je uhićen 7. prosinca 2005. u Španjolskoj i koji je zbog navodnih ratnih zločina nakon dugogodišnjeg suđenja u Haagu oslobođen.

Gotovina je živio u Francuskoj, ali čim je saznao za velikosrpsku agresiju napustio je tu državu i priključio se pobjedničkoj hrvatskoj vojsci na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom i vojskovođom dr. Franjom Tuđmanom.
Scenario i režiju potpisuje Antun Vrdoljak, fotografiju Vjekoslav Vrdoljak, montažu Alfred Kolombo, dok glume: Goran Višnjić, Nataša Janjić, Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević, Goran Navojec, Tarik Filipović, Boris Svrtan i drugi.
Serija i film inspirirani su knjigom Nenada Ivankovića-„Ratnik-pustolov i general“.

Inače, film „General“ osim u Hrvatskoj doživio je veliki uspjeh i u Australiji, dok će ga uskoro imati prilike gledati i u Kanadi, SAD i Njemačkoj.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 09 Prosinac 2019 14:16
 
index Instagram400x230 youtube