Preminula Mica Tofrtaljka, pjevačica poznata po dvosmislenim hitovima

Pjevačica Milica Ostojić, poznatija kao Mica Trofrtaljka, preminula je u 77. godini života, objavili su beogradski mediji.

Ostojić je bila kavanska pjevačica u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća, a poznata je po vrckavim i dvosmislenim pjesmama kao što su “Davorike dajke”, “I labavi ume da zabavi”, “Predem vunu i kučinu”, “Drž’ se, ćerko, čvrstog kursa”, “Rđavome kupcu i dlake smetaju” i mnogi drugi.

Micino djetinjstvo je bilo vrlo teško budući da je bez majke ostala kada je imala svega pet godina. Njen otac se ubrzo ponovo oženio i dobio dvoje djece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tijekom odrastanja nazočila je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe.

Udala se sa 17 godina, a suprug Radoslav bio joj je najveća potpora u karijeri.

Poznata je i po sporednim ulogama u filmovima “Miris poljskog cveća”, “Široko je lišće”, “Mi nismo anđeli”, “Lepa sela lepa gore”, “Rane”, “A3 – Rock ‘n’ Roll uzvraća udarac”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”. Posebno se pamti njena uloga tete Đane u filmu Srđana Dragojevića "Lepa sela lepo gore", a replike poput "Vid' čune, prava pionirska" i "Imate li vi momci para za ovo planinarenje" ušle su u svakodnevni govor.

Godine 2013. sudjelovala je u reality showu Farma, no tamo je iz zdravstvenih razloga provela samo sedam dana.

 
index Instagram400x230 youtube