Ljubušanka Ivana Pavlović izlagala svoje radove u okviru manifestacije "Večer kulture" u Sarajevu

Zajednica hrvatskih studenata “Pleter” organizirala je 23. veljače pod pokroviteljstvom federalnog Ministarstva kulture i sporta Večer kulture u Sarajevu.

Studenti u Sarajeva imali su priliku nazočiti događaju koji je spojio likovnu, kazališnu i glazbenu umjetnost.

Tijekom večeri  nastupila je glazbena sekcija Zajednice hrvatskih studenata “Pleter” koja je izvela dvije klapske pjesme. Članovi  Sveučilišnog teatra Sveučilišta u Mostaru izveli su komediju “Dođite-doćemo”. Svojim likovnim radovima i skulpturama predstavili su se umjetnici: Josip Ivešić iz Žepča, Ilija Kelavić iz Celja i Ivana Pavlović iz Ljubuškog. Po završetku programa priređen je prigodni domjenak.

Predsjednik  Zajednica hrvatskih studenata „Pleter“ Ante Kelavić je kazao:  “O uspješnoj kulturnoj večeri govore oduševljeni posjetitelji  koji su svojim dolaskom pružili potporu mladim ljudima, studentima, ali i samoj umjetnosti. Ova kulturno-umjetnička manifestacija koja nosi naziv ‘Večer kulture’ je dokaz da su mladi ljudi spremni i sposobni raditi ozbiljne projekt iz sfere kulture i umjetnosti, ali isto tako su spremni dati svoj doprinos i u vjerskim, političkim, društvenim, znanstvenim i drugim sferama, naravno ako im se za to pruži prilika.

Želim iskoristiti prigodu i pozvati mlade da budu aktivni i da traže svoje mjesto pod suncem te da ne odustaju od ove zemlje, a starijima želim napomenuti da mladi jesu budućnost, ali znajte da su i sadašnjost!

Nadam se kako će u budućnosti biti više ovakvih manifestacija kroz koje će se prvenstveno mladi međusobno povezivati te sklapati suradnju i stvarati jedan ugodniji životni ambijent,” izjavio je Ante Kelavić, predsjednik ZHS „Pleter“.

Zajednica hrvatskih studenata “Pleter” nastala je iz potrebe za neovisnom i samostalnom studentskom organizacijom koja radi isključivo u interesu studenata. Kao osnovne ciljeve ističu potrebu podizanje životnog standard studenata, zaštitu studentskih prava te vlastitog identiteta. Zajednica pomaže i u posredovanju pri pronalasku honorarnih poslova, stipendija i smještaja. Zajednica hrvatskih studenata iza sebe ima  već mnoge humanitarne aktivnosti, sastanke, druženja, studijsko putovanje te dva karitativna sajma.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 27 Veljača 2020 11:13
 
index Instagram400x230 youtube