Ljubušanka Tamara Herceg izlaže u Širokom Brijegu

U Širokom Brijegu u Galeriji Vrba otvorena skupna izložba simboličnog naziva “1 godina 1 mjesec 1 dan ” koliko je aktivnog djelovanja galerije.

Galerija Vrba, skupnom izložbom simboličnog naziva “1 godina, 1 mjesec, 1 dan” proslavlja isto toliko svog aktivnog djelovanja.

Kontinuiranom izlagačkom djelatnošću, te organizacijom i drugih kulturnih događaja, galerija Vrba, pozicionirala se na umjetničkoj karti kao neizostavno i prepoznatljivo mjesto, ne samo u lokalnim već i u širim regionalnim okvirima.

Postavljajući ljestvicu vrlo visoko te pomno birajući izlagače, program koji je obilježio prošlu, a i onaj koji možemo očekivati u idućoj godini, uzima kvalitetu kao polazišnu točku te posjetitelju osigurava visoko estetsko iskustvo. Početni entuzijazam prožet prijateljstvom i uzajamnim poticanjem, ni nakon više od godinu dana djelovanja ne jenjava, a galerija usprkos svim preprekama koje se lijepe za ovakve djelatnosti, ostvaruje iznimne rezultate.

Na ovoj izložbi predstaviti će se deset autora, kroz čije radove možemo steći uvid u presjek stvaralaštva mlađe generacije likovnih umjetnika. Obuhvaćajući slikarstvo, kiparstvo, grafiku i crtež izložba objedinjuje različite likovne izričaje, koji na oko suprotni imaju zajednički izvor u postmodernoj kulturi. Od snažnih kolorističkih kontrasta do akromatskog pristupa, od gestualnog slikarstva do pomno promišljenog poteza, od apstrakcije do nadrealističkih elemenata, u vidu otvorenog ili intimnog pristupa, promatraču je ponuđena lepeza radova koji u velikoj mjeri odražavaju aktualnu likovnu scenu.

Svako od likovnih djela stvara svijet vlastitog bitka koji odražava autorovu individualnost prožetu različitim objektivnim tendencijama društva, u kojem se očituje borba za cjelovitost čovjeka i samog autora. I bez obzira na širu filozofsko-svjetonazornu pozadinu, cilj ovog osjetilno – vizualnog govora ostaje cjelovitost, a cjelovitosti nema bez umjetnosti.

Apsorbirajući poslane impulse na promatraču je koliko će dopustiti katarzičnost istih. Dajući priliku mladim autorima, ali i onim već afirmiranim, djelatnost ove galerije uvelike obogaćuje društvenu sredinu te svojim djelovanjem usmjerava prema ispravnim vidicima. Ova izložba jedna je u nizu koja to i potvrđuje, napisala je Tamara Herceg o izložbi.

Izlagači su Mario Šunjić, Dario Pehar, Mateja Galić, Željko Koren, Andrea Pervan, Boris Orenčuk, Ivona Skočilić, Jure Pešorda, Tomislav Zovko, Tamara Herceg i Vlado Kraljević.

Izložba će biti otvorena do 31. prosinca 2019.

Poslijednja izmjena danaSubota, 21 Prosinac 2019 00:06
 
index Instagram400x230 youtube