Logo
Ispiši ovu stranicu

U Širokom predstavljena knjiga fra Marija Knezovića

U Širokom predstavljena knjiga fra Marija Knezovića

Nakon Posušja, predstavljanje knjige “Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću” autora fra Marija Knezovića održano je u utorak i u Širokom Brijegu.

Riječ je o knjizi koja objašnjava u kakvom medijskom dobu živimo, ali iz kuta gledanja franjevca i dugogodišnjeg medijskog djelatnika fra Marija Knezovića.

Neugodno je slušati o sebi, ali i to treba uzeti kao dio bremena koji nose javni nastupi, kazao je fra Mario prisjećajući se prvih kolumni koje je napisao za “Naša ognjišta”.

Mislim da možemo biti ponosni jer ova knjiga je prva na svijetu koja se dotakla odnosa Katoličke crkve i medija, zaključio je fra Mario Knezović.

Govoreći o položaju Crkve i njezinog odnosa s medijima, fra Mario je istaknuo kako mnogi danas žele da Crkva ostane samo u sakristiji.

U predstavljanju knjige sudjelovao je i Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista iz Zagreba koji više od 25 godina prati rad vjerskih zajednica i piše o njihovim aktivnostima i ulozi u društvu. Govoreći o knjizi fra Marija Knezovića kazao je kako je riječ o knjizi koja je prepuna istraživanja i teorije.

Fra Mario piše ono što jest. On je beskompromisan. Kaže ono što istina jest. On mi je uzor i partner kada želim nešto napisati, kazao je Plavčić.

U programu su također sudjelovali novinari radiopostaje Mir Međugorje Sanja Pehar i Dragan Soldo. Predstavljanje je upotpunila Frama Kočerin.

Organizator predstavljanja je ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!