Kušanje mladog vina u Brotnju i promocija romana „Zemlja Hercegova“ prof. Mate Grbavca

U organizaciji ogranka Matice hrvatske Čitluk u nedjelju, 3.studenog 2019.godine, u hotelu Brotnjo održana je svečanost XXI. Tradicijske manifestacije „Kušanje mladog vina.“

Kušanju mladog vina u kongresnoj dvorani hotela Brotnjo preethodilo je predstavljanje romana „Zemlja Hercegova“, autora prof. Mate Grbavca, te zbirka pjesama „Moj svijet“ Grge Mikulića.

mlado-vino-manifestacija-19.jpg

O romanu i zbirci pjesama govorili su predsjednik ogranka MH Čitluk, prof. Andrija Stojić i don Ilija Drmić, a u glazbenom dijelu nastupila je pjevačka grupa KUD-a matice hrvatske iz Tomislavgrada, te učenici OGŠ Brotnjo.

Prije „kušanja“ mladog vina u otvorena je izložba slika mag.edu.lik.umj. Megi Kunštek.

U velikoj dvorani hotela Brotnjo nakon uvodnog dijela i prigodnog pozdrava prof. Andrije Stojića uslijedilo je „primicanje bačvi“ i kušanje vina. Božji blagoslov na vino, manifestaciju, uzvanike i goste zazvao je fra Goran Azinović, župni vikar u Čitluku, a čast da „začepi“ bačvu pripala je Valentinu Ćoriću.

Domjenak su, uglavnom, pripremili učenici Srednje škole „Dr. fra Slavko Barbarić“, hotelijerskog smjera i osoblje hotela Brotnjo. Kuhari i konobari prigodno su predstavili popularni ćupter – pogačice od mošta.

Svojim pjevanjem feštu su uljepšali muška pjevačka skupina (bećari) HKUD-a Brotnjo i ženska klapa „Kolajna“ iz Komina.

 
index Instagram400x230 youtube