Logo
Ispiši ovu stranicu

Izložbom obilježeno 25 godina postojanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika

Izložbom obilježeno 25 godina postojanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika

Jesenji likovni salon" naziv je revijalne izložbe koja je u utorak navečer otvorena u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru, u okviru obilježavanja 25 godina postojanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU).

Predsjednica DHLU-a Ana Šimić rekla je kako je ova izložba više od samog klasičnog godišnjeg presjeka, dodavši kako više od šezdeset izloženih radova predstavlja presjek likovne scene u proteklih 25 godina.

- Društvo je profesionalna udruga umjetnika koja se bavi time da svatko dobiva za jednako pravo sudjelovanja u javnom i kulturnom životu Bosne i Hercegovine. U društvo se mogu učlaniti svi slobodni građani koji imaju završenu minimalnu srednju umjetničku školu - kazala je Šimić.

Pisac predgovora izložbe i suradnik DHLU-a Ivan Vrljić dodao je kako se na izložbi predstavilo trideset i pet autora različitog stila i tematike.

- Društvo hrvatskih likovnih umjetnika dvadeset i pet godina konstantno radi na pravoj umjesnosti i slavi umjesnost u cjelini. Publici tu umjetnost večeras ovdje predstavljeno. Društvo priređuje raznovrsne programe, programe koje privlače širu publiku, ne samo kroz likovnu umjetnost, već i kiparstvo, performanse, pa čak i književnost - rekao je Vrljić. Uz likovna djela posjetitelji su imali priliku uživati u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača Ricrawa, podrijetlom s Jamaice.

Izložba će ostati otvorena narednih deset dana.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!