Što nam nudi festivalsko ljeto u Hercegovini?

U Hercegovini se i ovo ljeto održavaju brojni festivali, a festivalsko ljeto započelo je Mostar Summer Festom.

Glazbene zvijezde, najbolje filmove, istaknute književnike, hercegovačka publika imat će mogućnost vidjeti na festivalima ovog ljeta.

U Hercegovini se i ovo ljeto održavaju brojni festivali, a festivalsko ljeto započelo je Mostar Summer Festom krajem lipnja kada su u tri dana nastupili Brkovi, Elemental, Gustafi, Hladno pivo, Krešo Bengalka, Laka, Vojko V, Partibrejkersi i mnogi drugi.

Festival glumaca, najznačajnijim akterima dramsko-scenskog procesa, održao se početkom lipnja u Konjicu. U sklopu festivala odigrano je deset predstava uz off program.

Stočanima je ljeto započelo Smart Festom koji se održao 14. i 15. lipnja, nastupom Opće opasnosti. Osim glazbe, festival je uključivao kazališne komade, projekcije filmova te street art. U istom mjestu održao se festival "Iskre budućnosti'' kada su nastupile Divlje jagode, Galija, Aerodrom, Neno Belan i drugi.

Neum Animirani Film Festival (NAFF) održao se od 29. lipnja i 5. srpnja, a neumska publika mogla je uživati u čarima sedme umjetnost. Filmovi na NAFF pristigli su iz čitavog svijeta, njih oko tisuću.

Gastronomski događaj Street Food Fest, održao se sredinom srpnja u Širokom Brijegu, a u dva dana festivala uživalo se u vrhunskoj hrani, pivu i glazbi.

Ljubitelji rocka i bluesa na 17. Mostar Blues & Rock festivalu došli su na svoje 21. i 22. srpnja, a nastupili su Doyle Bramhall, Paulo Mendonca, Dr. Project Point Blank, Keegan McInroe i drugi. I ostatak ljeta bit će zanimljiv i ispunjen događajima za svačiji ukus.

West Herzegowina Fest No.17., održat će se od 1. do 3. kolovoza u Širokom Brijegu, a nastupit će glazbena imena poput Parnog Valjka, Galije i Who Seea te Prljavog kazališta. I na ovom festivalu će osim glazbe, biti predstavljene kratke priče, filmovi i likovna djela.

Mediteran film festival, najstariji festival dokumentarnog filma u regiji, ove godine će se održati od 21. do 24. kolovoza u Širokom Brijegu. Na ovogodišnjem dvadesetom izdanju festivala, uz dokumentarni filmski program, MFF će u dvorani kina Borak kao i na kinu na otvorenom, prikazati igrane hitove, retrospektive velikih bh. filmaša, program domaćih autora kao i filmove za djecu. Uz kvalitetan filmski program MFF odlikuje i opuštena i ležerna atmosfera na filmskom trgu u središtu grada zbog kojeg se posjetitelji ovog festivala uvijek rado vraćaju u Široki Brijeg.

Evergreen festival održat će se od 6. do 26. kolovoza u Čitluku. Na njemu će nastupiti Urban, Psihomodo pop, Edo Maajka, MORT i drugi. Tijekom festivala, osim koncerata, održavat će se i DJ večeri te književni skupovi.

Festival klapske pisme bit će 2. kolovoza te će trajati tri večeri. Klape iz BiH i Hrvatske natjecat će se u tri kategorije, kategoriji mješovitih, muških i ženskih klapa.

Na kupalištu Jaz u Čapljini će se 16. kolovoza održati JazFest, kako su najavili, najljetniji ljetni festival. Tada će uz rijeku Trebižat nastupiti Songkillers, Artan Lili, Anarhiv i Škodra.

Mladifest Međugorje održat će se od 1. do 6. kolovoza, međunarodni je molitvenih festival mladih. Festival će se sastojati od kateheza, svjedočanstava, krunica, meditacije i drugih vjerskih aktivnosti.

Brojne kulturne, umjetničke i edukativne sadržaje objedinit će drugo obnovljeno izdanje Festivala kulture "Slovo Gorčina" od 26. do 28. srpnja u Stocu.

Peta po redu državna Gitarijada 'Na putu za jug' održat će se u MC Pavarotti u Mostaru, 9. i 10. kolovoza. Nastupit će ukupno osam bendova uz glavne zvijezde - grupu 'Foxy Head'.

Posjetitelji festivala koji dođu u Hercegovinu, zasigurno će uspjeti naći događaj za sebe. Osim festivala, Hercegovci i brojni gosti moći će uživati u različitim kulturno-umjetničkim, sportskim i mnogim drugim manifestacijama.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 24 Srpanj 2019 13:41
 
index Instagram400x230 youtube