Logo
Ispiši ovu stranicu

Preporuke Knjižnice Ljubuški

Preporuke Knjižnice Ljubuški

Kažu da će ovaj vikend biti topao i bez kiše. Idealna prilika da se predahne od promjenjivog vremena i obaveza koje su radnim danom naša svakodnevnica. Kako je dobra knjiga uvijek dobra ideja, i ovaj vikend smo vam pripremili nekoliko preporuka...

TISUĆU ŽARKIH SUNACA - Khaled Hosseini

Tisuću žarkih sunaca, drugi po redu roman Khaleda Hosseinija, jednog od najprodavanijih i najutjecajnijih autora 21. stoljeća, govori o dugogodišnjem neraskidivom prijateljstvu između dviju žena koje su pretrpjele neizreciv gubitak i muke kroz desetljeća ratovima obilježene afganistanske povijesti.

Radnja se odvija u godinama kada su započele pobune, ratovi i ubijanja znamo gdje nas vodi i što otprilike možemo očekivati. Ovo roman nije lagano i lepršavo štivo, već teška i potresna priča, ali vrijedi je pročitati.

POLARNA SVJETLOST - Jennifer Donnelly

U "Polarnoj svjetlosti" Jennifer Donnelly sa stoljetne razdaljine poseže za motivom zagonetne pogibije Grace Brown kako bi snažno ocrtala siromaštvo, rasizam i feminizam s početka dvadesetog stoljeća.
Glavna junakinja Mattie iskrenim i lucidnim riječima snažno ocrtava svoj svijet, tako različit od stvarnosti s kojom se suočavaju njezini današnji vršnjaci. Ona svjedoči patnjama i smrti iz blizine kakva se više ne susreće često.

"Polarna svjetlost" odmah je po objavljivanju postala omiljeno štivo i jedna od rijetkih suvremenih knjiga uz koje se nevolje i radosti jednog davno izgubljenog svijeta doimaju stvarnima poput sadašnjosti. Roman je dobitnik i brojnih prestižnih nagrada.

SJENA VJETRA - Carlos Ruiz Zafon

Roman započinje prikazom desetogodišnjeg Daniela Semperea i njegovog oca koji skupa odlaze na Groblje zaboravljenih knjiga – mjesto na koje ljudi poput Danielovog oca spremaju posljednje primjerke knjiga koje se više ne kupuju i ne izdaju kako bi ih spasili od konačnog zaborava. Daniel je ondje pronašao knjigu Sjena vjetra autora Juliana Caraxa i, kao što to uvijek biva s dobrim knjigama, čita je u jednom dahu i nikada više je neće zaboraviti. Upravo naprotiv, ta će mu knjiga promijeniti život u najdoslovnijem mogućem smislu.

S obzirom na to da nam je najvećim dijelom pripovjedač sam Daniel i svo znanje koje imamo o radnji nam je ograničeno na ono što, kad i kako Daniel otkriva, cijelo vrijeme imamo osjećaj da smo magično uvučeni u stranice koje iščitavamo.

Ono o čemu roman govori je puno više od puke detektivske igre jednog mladića. Dotaknut će vas emotivno na nekoliko razina jer govori o svemu što jednome čovjeku može biti bitno: o ljubavi prema ljudima, o vlasti, o međuljudskim odnosima, i konačno, o samoj književnosti.

ORKANSKI VISOVI - Emily Bronte

Remek-djelo engleske i svjetske književnosti, jedna od najljepših ljubavnih priča svih vremena.
Priča o fatalnoj ljubavi i kobnoj osveti, o tajnama i protivrječnostima skrivenim u dubinama ljudskog srca.
Jedini roman Emily Bronte uzbudljiv je viktorijanski klasik o snazi ljubavi koja, uprkos svemu, pa i smrti, živi vječno. Ketrin i Hitklif nezaboravni su likovi koji i dan-danas očaravaju čitaoce neobuzdanom snagom svojih karaktera.

S obzirom da još uvijek nije omogučeno samostalno biranje knjiga, nadamo se da smo vam olakšali izbor. Knjige će te pronaći na policama Knjižnice Ljubuški.

Želimo vam ugodan nadolazeći vikend!

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!