Logo
Ispiši ovu stranicu

Preporuke iz Knjižnice Ljubuški

Preporuke iz Knjižnice Ljubuški

Knjižnica je od danas otvorila vrata za sve korisnike uz ograničene mogućnosti korištenja i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Korisnicima neće biti omogućeno samostalno biranje knjiga, već će policama s knjižnom građom moći pristupiti samo knjižničari.

Da bi Vam olakšali izbor knjiga imamo par prijedloga:

1. Zlatni sin – Shilpi Somaya Gowda, dirljiva je knjiga o sudbinama dvoje ljudi koji u životu žele pronaći samo iskrenu sreću. Priča prati Anila i Leenu, najbolje prijatelje koje život odnese u potpuno različitim smjerovima, a čitavo vrijeme žele samo pronaći put jedno do drugog.
2. Zov anđela – Guillaume Musso, je li i vama mobitel postao poput dnevnika? Povjeravate li mu brojeve dragih osoba, forografije, razgovore… najskrivenije tajne?
Ništa se ne bi dogodilo da se nisu sudarili u zračnoj luci. Ničega ne bi bilo da nisu zabunom zamijenili telefone… Je li to bila tajanstvena igra sudbine koja ih je odlučila spojiti?
3. Čuvaj me – Daniela Sacerdoti, je predivna i nezaboravna ljubavna priča, napisana srcem.
4. Istina i druge laži – Sascha Arango, mnogo je više od napetoga trilera, to je istodobno i kvalitetan psihološki portret čovjeka koji, zapleten u nerazmrsivo klupko vlastitih pogrešaka…
5. Nestali na nebu – Karin Slaughter, „Thea Paris je ženski James Bond, a K. J. Howe jedna od zanimljivijih autorica današnjice. Uvjerljivo i pametno napisan, roman Nestali na nebu odvest će vas na mjesto gdje ćete osjećati turbulencije od okretanja svake nove stranice.“
6. Noć u Orient Expressu – Veronica Henry, glamurozan je i pronicljiv roman, pun života i energije. U središtu dinamične radnje nalazi se slikovita obitelj prepuna zanimljivih likova. Skupina putnika smješta se u sjedala legendarnog luksuznog vlaka i pije prve gutljaje šampanjca. Za njih će putovanje od Londona do Venecije biti mnogo više od običnog putovanja… Bit će to putovanje života.
7. Djevojčica u crvenom kaputu – Kate Hamer, napeti je psihološki triler o majci koja se bori za svoje oteto dijete i o djetetu koje brani svoj identitet čuvajući sjećanja. Roman je 2016. Amazon proglasio knjigom godine.
8. Fahrenheit 451 – Ray Bradbury, radnja se zbiva u hipotetskoj nedefiniranoj budućnosti (25. stoljeće) i opisuje asocijalno, distopijsko društvo u kojem vlasti proglašavaju čitanje knjiga teškim zločinom u pokušaju sprječavanja neovisnog mišljenja.
9. Vrijeme za ples - Karen Kingsbury, John i Abby Reynolds idealan su bračni par. Njihova je ljubav nastala iz mladenačkog prijateljstva i snažnih obiteljskih veza. Prijatelji ih uzimaju kao primjer, djeca ih silno vole, svi im se dive. No sada, nakon dvadeset i jedne godine zajedničkoga života punog ljubavi, poteškoća, smijeha, podizanja obitelji u svom domu na jezeru, John i Abby mogli bi sve izgubiti.
10. Izgubljeni rukopis – John Grisham, uzbudljiva potraga za kradljivcima i zanimljiv zaplet, no ovoga puta Grisham ih ne smješta u sudnicu nego u tajnovit svijet knjižara. USA Today Odvažna grupa kradljivaca izvela je pljačku neobičnog, ali neprocjenjivog blaga iz knjižnice Sveučilišta Princeton.
11. Tajna kći – Kelly Rimmer, osjećajan roman o usvajanju, slomljenim srcima i majčinskoj ljubavi „Ti si usvojena“, tri male riječi i Sabinin život raspao se u komadiće. Zauvijek se raspolovio na vrijeme prije tih riječi i ono poslije.
12. Dvorci – Julie Garwood, još jedan ljubavni roman. Nakon teškoga i usamljenoga djetinjstva bez roditelja, princeza Alesandra shvatila je da je samo udaja za nekog Engleza može zaštititi od previranja i borbi za vlast u vlastitoj zemlji. Na zadovoljstvo njezina privremenog skrbnika Colina, mlađega brata markiza od Cainewooda, ta smiona ljepotica crne kose osvojila je londonsko društvo. Ali kad su Alesandru njezini sunarodnjaci umalo silom oteli, borbeni nagoni zbog kojih je Colinu dodijeljena viteška titula za hrabrost, ponovno su se javili.

Ponašajmo se krajnje oprezno prema svima, a najprije prema samima sebi. Pozivamo i ovim putem naše korisnike da slobodno dođu uz poštivanje svih mjera.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 18 Svi 2020 12:36
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!