Kišne dane je najljepše provesti uz knjigu, a ovo su naslovi koje vam preporučujemo

Istaknuto Kišne dane je najljepše provesti uz knjigu, a ovo su naslovi koje vam preporučujemo

Na naše raspoloženje, u dosta slučajeva, utječu vremenske prilike. Kada pada kiša, i kada je dan mračan, treba naći razonodu koja će nas opustiti i uljepšati kišne dane.

Nakon obavljenih svih poslova i izlaganja svakodnevnom stresu, mnogi od nas pronalaze spas u knjigama, pod toplom dekom i uz šalicu omiljenog toplog napitka.
Kako bismo vam pomogli u odabiru dobrih naslova, izdvojili smo nekoliko prijedloga knjiga iz bogate ponude Knjižnice Ljubuški kojima se ovog kišnog vikenda možete posvetiti.

Otkrijte ih u nastavku:

Vrijeme rastanka – Jodi Picoult

Dirljiv roman u kojem jedna usamljena djevojčica želi otkriti istinu o nestanku svoje majke, koliko god ona šokantna bila. Uspješna znanstvenica Alice Matcalf netragom je nestala pod neobjašnjivim okolnostima prilikom havarije u utočištu za slonove u kojem je radila. Tada je njena kćerkica bila s njom iako se Jenna ničega ne sjeća. Došlo je vrijeme da se otkrije prava istina koja će svima promijeniti živote.

 “12 pravila za život“ - Jordan P. Peterson

Poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson u ovomu svjetskom bestseleru odgovara na najteža životna pitanja povezujući istine drevnih tradicija sa zapanjujućim otkrićima najnovijih znanstvenih istraživanja.
U ovoj knjizi iznimne snage pronaći ćete 12 vrlo jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koja će vam pomoći da dovedete svoje misli, svoju osobnost i svoj dom u red te da radeći na vlastitomu poboljšanju ujedno poboljšate i cijeli svijet.

Ledena princeza – Camilla Lackberg

Radnja romana smještena je u zimski krajobraz autoričine rodne Fjällbacke. Spisateljica Erica Falck vraća se u seoce na švedskoj obali nakon iznenadne smrti roditelja, ali tamo se susreće s još jednom tragedijom: (samo)ubojstvom Alex Wijkner, prijateljice iz djetinjstva. Upravo Erica pronalazi Alexino mrtvo tijelo u zaleđenoj kadi te isprva nevoljko, a kasnije iz osobnih razloga biva uvučena u slučaj. Uz pomoć detektiva Patrika Hedströma ona dolazi do šokantnih spoznaja o događajima koji su se nekoć odigrali u Fjällbacki. Uskoro postaje jasno da u malom mjestu postoji netko spreman učiniti bilo što da bi sačuvao davno zakopanu tajnu...

Gospodin Mercedes; Tko nađe njegovo; Posljednja straža – Stepehen King

Jedna je bitna razlika između Kingovih i drugih aktualnih trilera i kriminalističkih romana, a to je način na koji priča teče. U zadnje vrijeme (vjerujem da nas je više) naviknuli smo čitati trilere i krimiće u kojima je ogroman dio knjige obavijen velom tajne i nemamo ni najmanju predodžbu o tome što se zapravo zbiva sve dok nam autor sam, na posljednjim stranicama knjige, ne otkrije odgovornu osobu i njezine motive (to se ne odnosi na one pronicljive koji sve prije vremena shvate i tako si sami pokvare dojam o knjizi ).
King čini upravo suprotno. Sve karte su položene na stol, nema tajni, nema upitnika, nema misterioznih počinitelja. I svejedno me je zadržao očiju prikovanih uz knjigu sve do posljednje stranice.

Trilogija “Znak lava – Francine Rivers

Trilogija "Znak lava", oživljavajući pozornicu Rimskog Carstva I. stoljeća, pokazuje kako vremenska udaljenost od dvije tisuće godina ne dokida vječitu aktualnost tema kao što su smisao života, izbor između dobra i zla, strast, ljubav i brak, poštivanje dostojanstva ljudske osobe, odgoj djece itd. Sve te teme Francine Rivers je uspjela oživjeti i predočiti na tako dirljiv način u ovim romanima koji se čitaju bez daha. Činjenica da onodobne okolnosti života njezinih junaka iznimno nalikuju našem vremenu, daje vječitu aktualnost ovoj trilogiji, istovremeno čitatelja na odličan način upućujući kako se suočiti sa suvremenim izazovima.

 

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 28 Veljača 2020 12:03
 
index Instagram400x230 youtube