Logo
Ispiši ovu stranicu

Održana tribina "Rezidba maslina" u Knjižnici Ljubuški [foto]

Održana tribina "Rezidba maslina" u Knjižnici Ljubuški [foto]

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, u nizu svojih raznovrsnih kulturno-društvenih aktivnosti, organizirala je tribinu pod nazivom „Rezidba maslina“ u Knjižnici Ljubuški.

Gost predavač bio je agronom Branko Rogić, koji se u kvalitetnom i iscrpnom izlaganju  dotaknuo tema rezidbe maslina, rezidbe na rod, pomlađivanja te ljetne rezidbe.

Izuzev navedenoga na tribini su pročitani i pojedini autorski poljoprivredni i drugi poučni članci, koji će u dogledno vrijeme, po najavi agronoma Rogića biti objelodanjeni u prigodnoj knjizi.

Tribinu je glazbom na diplama uveličao Zdravko Rogić.

Ukratko o Branku Rogiću – rođen je 19. ožujka 1954. godine u Ljubuškom. Osnovnu i srednju školu završio je u Ljubuškom, a poljoprivredni fakultet u Zagrebu te postdiplomski studij iz oblasti vinogradarstva i vinarstva u Sarajevu, gdje je stekao zvanje magistra znanosti. Osnivač je voćarsko-vinogradarske udruge ŽZH „Maslina“. Autor je brojnih stručnih članaka iz poljoprivredne proizvodnje koji su objavljivani posredstvom medija.

Podsjetimo, Branko Rogić je prošle godine bio gost predavač na tribini nazvanoj „Perspektiva razvoja poljoprivrede Ljubuškog“ koja je održana također u prostorijama Knjižnice Ljubuški.

Rogić_1.jpg Rogić_2.jpg Rogić_4.jpg

Poslijednja izmjena danaPetak, 15 Studeni 2019 21:09
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!