U Knjižnici Ljubuški počele radionice 3D printanja za osnovnoškolce

Danas je u Knjižnici Ljubuški upriličena prva radionica 3D printanja na kojoj su sudjelovali učenici 5. razreda OŠ Marka Marulića Ljubuški.

Naime, s ciljem približavanja blagodati Knjižnice Ljubuški žiteljima Grada Ljubuškog, nadasve najmlađima, JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški kontinuirano organizira brojne i raznovrsne kulturno-društvene manifestacije, akcije, tečajeve i štošta drugo.

Sukladno navedenome, u Knjižnici Ljubuški upriličen je prvi ciklus tromjesečnih radionica 3D printanja za učenike osnovnih škola na kojima će se polaznici pobliže upoznati s 3D printanjem na 3D Prusa printeru.

„Cilj radionice je na veoma zabavan i poučan način osnovnoškolce naučiti kako 3D tehnologiju možemo primijeniti u današnjem svijetu te se na konkretnim primjerima upoznati sa svijetom 3D modeliranja i ispisa modela na 3D printeru. Radionice se održavaju sukladno preporučenim higijenskim i epidemiološkim mjerama.“, istaknuli su organizatori.

Uzgred podsjećamo, JU „KŠC“ Ljubuški, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnosti mladih iz Zagreba te INTERA Tehnološkim parkom, organizirala je 30 edukativnih radionica u Knjižnici Ljubuški za osnovnoškolce glede projekta „Digitalni građanin“. Učenici su, kroz zabavu i igru, učili osnove programiranja služeći se micro:bitom te BOSON uradi sam kompletom te time, među ostalim, razvijali sposobnost rješavanja problema, logičkog razmišljanja, kreativnosti i komunikacijske vještine. Zahvaljujući kvalitetnom radu i sudjelovanju u navedenom projektu JU „KŠC“ Ljubuški dobila je kao nagradu 3D Prusa printer.

 
index Instagram400x230 youtube