Logo
Ispiši ovu stranicu

JU "KŠC" Ljubuški: Projekt pokretne knjižnice nastavlja se i u 2021. godini

JU "KŠC" Ljubuški: Projekt pokretne knjižnice nastavlja se i u 2021. godini

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški nastavlja i tekućoj godini s projektom pokretne knjižnice – u početku izričito kao pomoć starijim i nemoćnim osobama, ljubiteljima lijepe pisane riječi koje nisu u mogućnosti posjetiti Knjižnicu Ljubuški, uključujući nadasve štićenike u domovima za umirovljenike.

Ujedno, nakana je da spomenuta usluga u budućnosti bude proširena nabavkom nekog oblika bibliobusa, kada će ciljana publika postati učenici područnih škola i stanovnici sela i zaselaka te generalno ruralnih područja Ljubuškog.

Omogućivanjem dostupnosti barem nekih oblika kulturne, informativne i obrazovne ponude kroz knjižnične usluge, pokretne knjižnice nezamjenjivo pridonose kvaliteti života stanovništva koje je inače u mnogim drugim segmentima u neravnopravnom položaju, već samim prometnim i geografskih položajem mjesta u kojima žive.

Uzgred podsjećamo, pokretna knjižnica, u najširem smislu, zbirka je knjižnične građe smještena u nekoj vrsti prijevoznog sredstva. Najčešća vrsta pokretne knjižnice je bibliobus – vozilo na autobusnom ili kamionskom podvozju, namjenski građeno i opremljeno za smještaj knjižnične građe. Osnovno obilježje i prednost pokretne knjižnice je mogućnost da istim fondom, osobljem i opremom pruža knjižnične usluge stanovništvu na međusobno udaljenim područjima.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!