Nezaboravna vožnja rijekom Trebižat i kanjonom Neretve [foto]

Bosna i Hercegovina država je bogate kulturne ostavštine i prirodnih ljepota koje iznova ostavljaju bez daha. 

Tek jedan posjet jednom od domaćih nacionalnih parkova, prekrasnih vodopada koji su svojevrsni fenomen ili parkova prirode i jasno je da živimo okruženi jedinstvenom florom i faunom. 

Želeći vas potaknuti da (ponovno) iskusite čari prirodnih ljepota u vašem susjedstvu, kreirali smo rubriku BONJOUR.explore kroz koju ćemo u razgovoru s bh.damama i muškarcima čiji nas putopisi iz BiH redovito inspiriraju na istraživanje, kreirati vodiče kroz BiH kakve nećete naći u turističkim vodičima. 

Probudit će foodieja u vama i potaknuti da iznova uživate u jelima i slasticama tradicionalne kuhinje, kao i vinima prepoznatljivim za ovo područje, potaknuti da se okušate u planinarenju ili odvažite na rafting, kao i probuditi želju za kupanjem na rijekama i vodopadima u vašoj blizini, istraživanje skrivenih i izoliranih naselja, kao i upoznavanje s etno turizmom. 

Prva dama koju smo ugostili u našoj rubrici upravo je Stanislava Borovac, licencirani turistički vodič, fotografkinja, strastvena zaljubljenica u prirodu i hercegovačku gastronomiju, osnivačica projekta CoolTure – Hodopisi.

Stanislava Borovac

Stanislava je i dio  udruge Tajna prirode koja nudi posebne i avanturističke izlete na rijeci Trebižat, a za BONJOUR.čitatelje otkrila je zašto je upravo vožnja rijekama odličan način upoznavanja s hercegovačkom kulturom, prirodom i arhitekturom.

***

Ako ste u potrazi za odmorom u kojem je nevjerojatna prirodna ljepota sjedinjena s tjelesnom aktivnošću, onda vam preporučujem plutanje venom zavičaja mog, rijekom Trebižat.
Rijeku s devet imena, čiste i biste vode, krivudavog toka i laganih brzaca najbolje ćete upoznati odlučite li se na jednodnevne izlete koje nudi Canoe Safari već dugi niz godina. 

    

Ako ste u potrazi za pravom avanturističkom pričom koju krije rijeka Trebižat i njen širi kraj, onda je 'Hercegovačka vodena avantura', pravi izbor za vas. 


Bilo da radi o 'Kravica adventure', spustu čamcima ili 'SUP 3 rijeke', sigurna sam da će vas ovaj kraj očarati.
Započnite izlet kupanjem u prekrasnom Trebižatu, nakon toga okusite snagu Neretve – najveće rijeke jadranskog sliva, zatim istražite Krupu – prirodni fenomen i rijeku koja mijenja smjer svog toka prema morskim mijenama. 
Proširite svoje vidike prekrasnim krajolicima s Neretve koji dosežu do antičkog grada iznad Gabele, prepustite se Krupi da vam ispriča svoju priču od Kuline do Ćire i da vas mirno preda u naručje parka prirode Hutovo Blato. Cjelokupnu ponudu, nove sadržaje i avanture koje spremamo možete pronaći klikom OVDJE.

   

Pri povratku doma, ako vas put odvede na M 17, ne zaboravite posjetiti Počitelj. 
Ovaj srednjovjekovni gradić, nacionalni spomenik BiH, prvotno je imao mediteranski izgled, a onda je nakon vladavine Turske orijentalno preoblikovan. Upravo ta mješavina stilova, zaslužna je za izvanrednu orijentalnu arhitekturu s osmanlijskim štihom.


Iskoristite ovaj period kada Počitelj možete doživjeti u njegovom zelenilu i cvatu šipaka te bez gužve uživati u pogledu na „boginju koja teče“, rijeku Neretvu
." 

Uživajte! 

 
index Instagram400x230 youtube