Logo
Ispiši ovu stranicu

Pronađeno rješenje za proslavu matura u BiH

Pronađeno rješenje za proslavu matura u BiH

Republički stožer za izvanredne situacije danas je donio odluku o ukidanju policijskog sata na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska.

Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, izjavila je kako je ova odluka donesena s obzirom na to da je jučer u Narodnoj skupštini RS izglasana odluka o ukidanju izvanrednog stanja. Ona je najavila kako će biti i korekcija kada je u pitanju rad ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata, ali će svi dobiti pisanu instrukciju o promjenama, a dok se to ne dogodi ostaju pravila o radnom vremenu kakva su danas na snazi.

Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS rekla je kako je na današnjoj sjednici stožera donesena odluka kojom se završnim razredima osnovnih i srednjih škola omogućava proslava matura od 1. lipnja, u uvjetima u skladu s propisanim mjerama, odnosno da na javnom skupu može biti do 50 osoba.

Ravnatelji škola zaduženi su za provođenje ovog zaključka i moraju voditi računa da se ne prelazi ovaj broj, prenosi Anadolija.

Natalija Trivić rekla je kako će biti moguće da po jedan ili dva razreda proslavljaju maturu zajedno, a ukoliko dođe do promjena preporuka Instituta za javno zdravstvo doći će i do izmjena ovog zaključka.

Lejla Rešić rekla je i kako od danas lokalne zajednice ne moraju tražiti suglasnost za održavanje sjednica skupština, nego ih mogu održavati poštujući preporuke Instituta.

Poslijednja izmjena danaPetak, 22 Svi 2020 12:44
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!