Koliko se nove djece tijekom prvenstva upisalo u hercegovačke klubove?

Istaknuto Koliko se nove djece tijekom prvenstva upisalo u hercegovačke klubove?

Više od 10.000 ljudi sinoć je u Mostaru dočekalo srebrne rukometne reprezentativce Hrvatske. Bila je ovo kulminacija euforije koja nas je nosila kroz gotovo cijeli mjesec siječanj.

Ista nije zaobišla ni najmlađe. Betonski tereni na kojima se posljednjih godina igraju nogomet i košarka, barem su nakratko postala rukometna igrališta na kojima su igrali "imaginarni" Karačići, Mandići, Marići i Šege.

Sve je to polučilo i većim interesom za upise u škole rukometa na ovim područjima. Hercegovina.info je jutros kontaktirala neke od njih te pokušala saznati koliko se novih dječaka i djevojčica pojavilo na treninzima hercegovačkih rukometnih kolektiva u posljednjih mjesec dana.

Tako se tijekom i nakon prvenstva na treninzima Škole rukometa Zrinjski pojavilo 25 novih dječaka. Zanimljivo je da roditelji nisu birali vrijeme upita za treninge pa su se neki javljali čak i u poluvremenu finalne utakmice.

Jedna od najjačih škola rukometa na ovim prostorima, ali i u Europi, ona RK Izviđač CO, na postojećih 220 dječaka i djevojčiča dobila je također još 25 novih članova za vrijeme trajanja Europskog rukometnog prvenstva, potvrđeno je za hercegovina.info.

Iako su klub u ekspanziji, HRK Međugorje je također zabilježio rast od oko 10 novih članova.

Rukometa akademija Čapljina posljednjih godina se također etablirala kao respektabilan rukometni klub koji poseban fokus stavlja na domaće igrače, a tijekom siječnja su dobili oko 15 novih članova.

Broj upisnika tu sigurno neće stati te se narednih dana očekuje novi "val" upisa.

Složit će se svi rukometni djelatnici kako su odlični nastupi hrvatske reprezentacije temelj za stvaranje novih generacija i sve veći broj djece koji se od najmlađe dobi odlučuju za ovaj popularni sport u našem podneblju.

Klikom na gore navedena imena klubova, preglednik će vas odvesti na stranice istih gdje se možete informirati o upisima za vašu djecu.

 

 
index Instagram400x230 youtube