Prirodni načini skidanja povišene tjelesne temperature

Temperatura raste jer se tijelo pokušava boriti protiv virusa, bakterija ili neke druge tegobe.

Povišena temperatura je ona više od 37°C. Neke prirodne lijekove, osim onih propisanih od liječnika, možete napraviti u kućnoj radinosti, a vjerojatno ste ih čuli od svojih mama i baka.

Korijen vražje kandže
Ova biljka se na latinskom zove harpagophytum, a topli čaj od toga snižava temperaturu, ima antiupalna svojstva što može pomoći kod bakterijskih infekcija.

Indijanski napitak
Indijanci protiv groznice prave ljuto-kiseli napitak od kajenske paprike i naranče. Kajenska paprika se natopi u vreloj vodi, doda se šećer ili med i sok kisele naranče. Može se dodati i đumbir koji je također jedan od najjačih protivnika temperature. Ovaj napitak, osim toga što smanjuje temperaturu, potiče znojenje i snabdijeva organizam vitaminom C.
Tuširanje i hladni oblozi
Većina ljudi misli kako se treba utopljavati, ali to je potpuno pogrešno. Logično, time ćemo samo još povisiti temperaturu tijela. Ne preporuča se niti prehladni tuš, ali mlaka voda postepeno će ohladiti tijelo i sniziti temperaturu koja je posljedica bolesti.

Čili
Narodi Meksika, Indije, Kine i Tajlanda znaju da ljuta hrana nije samo ukusna, nego i pomaže u spuštanju tjelesne temperature. Hrana koja sadrži čili izaziva znojenje - prirodan mehanizam hlađenja tijela.

 
index Instagram400x230 youtube