Bh. knjižnica za 7 sati dobila 7000 novih članova [video]

U Knjžnicu “Filip Višnjić” iz Bijeljine u utorak se, za samo jedan dan, učlanilo više od sedam tisuća građana.

Razlog za to je veliki popust koji je organiziran kao poklon sugrađanima povodom Dana knjižnice koja ima najviše članova u Republici Srpskoj, prenosi BHRT.

Bijeljinska knjižnica za sedam sati dobila je sedam tisuća novih članova, zahvaljujući velikom popustu povodom Dana knjižnice. Među njima je i Slađana Tomić.

''Svake godine, ovo je nešto što je jako lijepo i mogla bih reći pametno za cijeli grad, da postoji jedan dan da se to iskoristi maksimalno'', kazala je Tomić.

Od 2012. godine Narodna knjižnica Filip Višnjić jedan dan u studenom omogućava svim građanima Bijeljine značajan popust na godišnju cijenu članarine, a to ih je, kažu iz knjižnice, dovelo do toga da budu među najposjećenijim u Bosni i Hercegovini.

''Ja mogu reći da je do 14 sati učlanjeno 7000 naših sugrađana, znači već smo premašili prošlogodišnji rekord, i do kraja dana očekujemo da prevaziđemo i taj broj, tako da oko 7500 naših sugrađana mislim da će biti do kraja ovog dana'', kazao je Jovan Cvjetković, ravnatelj knjižnice ''Filip Višnjić'' u Bijeljini.

Prije deset godina imala je samo tri tisuće članova i nešto više od 40.000 posjeta godišnje, a sada je taj broj udvostručen.

 
index Instagram400x230 youtube