Horde migranata uzvikuju "Allahu ekber", pale šume i pucaju, Grci morali upotrijebiti i oružje za obranu [video]

Istaknuto Horde migranata uzvikuju "Allahu ekber", pale šume i pucaju, Grci morali upotrijebiti i oružje za obranu [video]

Deseci tisuća migranata, uglavnom muškaraca nasilno, brojni i s oružjem u rukama, pokušavaju probiti grčko-tursku granicu, a neki od njih u tome i uspijevaju.

Napetost je vladala drugu noć zaredom, a kako grčki mediji izvještavaju, noćas oko 2 sata organizirao se masovni pokret velike skupine mladih imigranata koji su pokušali ući na grčki teritorij, na točki sjeverno od graničnog prijelaza Grčka-Turska, gdje je prethodno bio koncentriran. Vojska i policija prepoznali su njihove pokrete i spremnost da ih spriječe da uđu na grčki teritorij.

Prema istim informacijama, organizirane skupine migranata bacale su kamenje, suzavac i vatrene baklje te palili šume prema grčkoj strani tijekom jučerašnjeg popodneva do ranih sati u noći. Držali su noževe i prijetili da će ih ubiti kad uđu u Grčku, piše grčki Liberal, prenosi IKS Portal.

Od napada razjarene mase, grčke snage sigurnosti morale su se braniti i oružjem. Pucali su u znak upozorenja huliganima, kojih na tisuće pokušava nasilno se domoći Europe, navodi grčki ProNews.

Premda je turski predsjednik Erdogan za migrante kazao da su Sirijci, kako mediji doznaju, oni dolaze uglavnom iz Afganistana, Pakistana, Irana i drugih zemalja. Izgleda da je islamski svijet odlučan u namjeri nasilne islamizacije Europe, baš kao prije nekoliko stoljeća unazad za vrijeme turskih osvajanja.

Tako u jednom videu objavljenom na društvenim mrežama  vide se imigranti s kapuljačama i raznim oružejm kako pucaju i sječu krošnje drveća kako bi ih koristili za napad na grčki teritorij.

Dolazi do povika, a mnogi od njih odnose se prema Allahu s "Allahu ekber"

 

Do nedjelje ujutro oko 10 sati 76.358 migranata prešlo je granicu u pokrajini Edirne, napisao je u nedjelju na Twitteru turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu.

Bugarska i Grčka nisu objavile da je toliki broj migranata stigao na njihove granice. Grčko ministarstvo migracija objavilo je u nedjelju da je grčka policija do sada spriječila 9.600 migranata u pokušaju prelaska granice, navode mediji.

Bruxelles je poručio da podržava Grčku, ali organizirane obrane svih zemalja Europe na grčkim i bugarskim granicama nema.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 01 Ožujak 2020 11:43
 
index Instagram400x230 youtube