U malom gradu kandidati za gradonačelnike su dva psa i koza

Poslije godinu dana na mjestu gradonačelnika, pozicija koze Lincolna je ugrožena, jer ima čak dva protukandidata, od kojih su oba istaknuti članovi tamošnje zajednice.

Kandidati koji se natječu za mjesto gradonačelnika jednog malog grada u Vermontu ne moraju biti članovi političke stranke, jer od ožujka 2019. godine životinje mogu zauzeti ovaj položaj. Trenutno je na funkciji gradonačelnika Fair Havena trogodišnja koza Lincoln, a sada će joj protukandidati na izborima biti dva psa, piše CNN.

Poslije godinu dana mandata na mjestu počasnog gradonačelnika Fair Havena, kozi Lincoln je ugrožena pozicija. Njene poslove vrši gradski upravnik, a ona je za ovo mjesto izabrana kako bi se lakše prikupila sredstva za izgradnju školskog igrališta.

Potrebno je uložiti pet dolara da bi vaš ljubimac mogao sudjelovati u izborima za gradonačelnika. Svaki stanovnik Fair Havena može predložiti svog. Na dan izbora od glasača tražimo donacije, ali oni ih ne moraju dati, a sa svakom donacijom malo smo bliži cilju, kaže gradski upravnik Joe Gunter, prenosi Jabuka.tv.

Njihov cilj je skupiti 80.000 dolara, a tamošnji šef policije Bill Humphries nada se da će njihov policijski pas Sammy svojom kandidaturom pomoći u prikupljanju sredstava.

Lincoln je učinila sjajan posao. Dobro je predstavljala zajednicu, pa smo mislili da bi bila dobra ideja izazvati je da se kandidira i ove godine kako bismo vidjeli možemo li je pobijediti, rekao je Humphries.

U slučaju da šestogodišnji njemački ovčar pobijedi na izborima, Lincoln ima rezervni plan.

Ako ne pobijedi, Lincoln će se posvetiti karijeri joga koze. Ona je otkrila da je ovo veoma zanimljivo zanimanje, kaže Christopher Stanton, njen vlasnik.

U ožujku 2019. koza Lincoln je došla na mjesto gradonačelnika sa samo tri glasa, a ove godine izbori bi mogli biti napetiji. Naime, nedavno se pojavio i treći kandidat, Murfee, Cavalier King Charles španijel, star tri godine. Ovaj pas je certificirani terapijski pas koji posjećuje staračke domove, bolnicu u Fair Havenu i tamošnju srednju školu, gdje je pomogao u pokretanju programa “Čitanje sa psima”.

Murfee smatra da je čitanje jako važno, ali i da je igranje vani nužno. Ako ga izaberu za gradonačelnika, naporno će raditi da djeci Fair Havena osigura najbolje moguće igralište, rekla je njegova vlasnica Linda Barker, prenosi Klix.

Izbori su dogovoreni za 3. ožujka, a grad je do sada skupio 800 dolara za izgradnju igrališta.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 03 Veljača 2020 21:24
 
index Instagram400x230 youtube