Cijele obitelji poginule u padu aviona: Stradalo čak 15 djece

Među žrtvama tragičnog pada Boeinga 737 u kojem je poginulo 176 ljudi su i cijele obitelji, otkriveno je u satima nakon što su počeli stizati podaci o popisu putnika.

Raheleh (37) i Mikael (40) Lindberg iz Švedske putovali su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7) iz Teherana, a njihove fotografije s društvenih mreža pokazuju kako su djeca bili zaljubljenici u FC Barcelonu, piše 24sata.

Kanađani Pedram Mousavi (47) i njegova supruga Mojan Deneshmand (43) radili su na Sveučilištu Alberte. Oni su se iz Teherana vraćali s kćerima Darijom (14) i Darinom (10).

Poginuli su i kanadski mladenci Arash Pourzarabi (26) i Pouneh Gourji (25). Oni su iz Edmontona došli u Iran kako bi se vjenčali. Studenti informatike bili su među brojnim Kanađanima iranskog podrijetla koji su se vraćali s praznika.

Prema službenim podacima u tragičnoj nesreći u srijedu je poginulo 15 djece, a najmlađa je beba rođena 2018. godine. Ukupno je poginulo 82 Iranaca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, 4 Afganistanca, 3 Nijemca i 3 Britanca.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij proglasio je dan žalosti u četvrtak zbog tragične nesreće, a najavio je i kako će danas razgovarati s predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem kako bi pojačali suradnju između zemalja i utvrdili točne uzroke pada aviona. Zbog toga su poslali i 45 stručnjaka u Teheran kako bi pomogli u istrazi avionske nesreće.

Procjene zapadnih obavještajnih službi pokazuju da ukrajinski zrakoplov koji se u srijedu srušio u Iranu nije oboren projektilom, rekao je izvor iz kanadskih službi. Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako agencije vjeruju da je Boeing 737 imao tehničkih problema.

 
index Instagram400x230 youtube