Logo
Ispiši ovu stranicu

Svetom vodom škropili grad iz aviona da ga spase od alkohola

Svetom vodom škropili grad iz aviona da ga spase od alkohola

Ruski pravoslavni svećenici odlučili su se pridružiti naporima lokalnih vlasti grada Tvera u borbi protiv pijančevanja i bludnosti tako što su ga škropili svetom vodom iz zrakoplova.

I dok se zapadni svijet protiv alkoholizma i prostitucije bori nekim više ili manje dobro uhodanim društvenim i zakonskim mjerama, Ruska pravoslavna Crkva tim je problemima odlučila doskočiti na sebi svojstven način.

Metropolitan Savva, svećenik Alexander Goryachev te još dvojica pripadnika klera u četvrtak su, povodom obilježavanja Dana trijeznosti, iz zrakoplova svetom vodom posvetili grad Tver, kako bi ga, osim od alkoholizma, spasili i od prostitucije, javlja The Moscow Times.

Svećenici su za taj zadatak ponijeli 70 litara blagoslovljene vode, 'Niscrpni kalež' koji, vjeruju, izlječuje one koje pate od alkoholizma te ikonu Ivana Krstitelja. Na zrakoplovu je bio i muškarac koji tvrdi da ga je od alkoholozma spasilo - čudo.

- Svaka bolest dolazi od virusa, a taj virus je demon. Zbog toga je svaka bolest primarno bolest duha, objasnio je svećenik Goryachev.

Posvećivanje grada krenulo je kada se avion dignuo do visine od 300 metara, a metropolitan Savva je, škropeći grad, molio.

Pravoslavni svećenici odlučno su odgovorili na sve kritike zbog blagoslova grada Tvera.

- Što je ljudima smiješno? To što pomažemo ljudima da se riješe bolesti? Borimo se protiv alkoholizma, droge i prostitucije - to je nekome smiješno? Oni neka se smiju, a mi ćemo raditi svoj posao, zaključio je Goryachev.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!