U Međugorje stigla prva grupa hodočasnika nakon skoro tri mjeseca

Nakon skoro 3 mjeseca pandemije koronavirusa koja je zahvatila Međugorje a i cijeli svijet, prva grupa hodočasnika posjetila je Međugorje.

Već dugi niz godina u organizaciji hodočašća u Međugorje koje organizira fra Marinko Štrbac i ove godine je hodočastilo oko 35 osoba iz provincije Sv. Križa – Bosne srebrene, župljani iz župa Novi travnik, Vitez, Busovaca, Kiseljak i Lepenica.

Hodočasnici u dnevnom posjetu Međugorju će posjetiti brdo Križevac, brdo Ukazanja, slaviti Svetu Misu, te se nakon Svete Mise zaputiti svojim domovima.

Drago mi je da smo prvi organizirani hodočasnici od 30 osoba koji su stigli u Međugorje nakon pandemije. Inače svake godine organiziram hodočašće u proljeće i jesen u Međugorje, ali zbog ove nastale situacije morao sam odgoditi hodočašće za povoljnije vrijeme. Hodočasnici su nestrpljivo čekali trenutak kada ćemo krenuti za Međugorje, i danas smo tu pod Gospinim zagrljajem i nemamo se čega plašiti. Ovdje osjećamo mir i sigurnost, te u molitvama molimo za sve nas, da nam Bog da zdravlje, mir i radost!, kazao je fra Marinko Štrbac te se zaputio s hodočasnicima na Križni put na brdo Križevac, prenosi Medjugorje-news.com.

U Međugorju vjeruju kako su “dragi hodočasnici i sunarodnjaci iz Bosne tek početak ili bolje reći nastavak budućih hodočašća” koja čekaju Međugorje.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 27 Svi 2020 18:40
 
index Instagram400x230 youtube