Logo
Ispiši ovu stranicu

Zaraženi iz Gruda nije povezan sa šest prethodnih slučajeva, otkriven novi klaster

Istaknuto Zaraženi iz Gruda nije povezan sa šest prethodnih slučajeva, otkriven novi klaster

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo u FBiH objavljenom jutros u 10 sati potvrđena su 62 slučaja zaraze koronavirusom.

Pet je novih slučajeva zaraze u odnosu na izvješće od srijede, četiri slučaja su u Županiji Sarajevo, a jedan u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Najviše oboljelih ima Hercegovačko-neretvanska županija u kojoj su zaražene 26 osobe. Osam slučajeva potvrđeno je u Zeničko-dobojskoj županiji, 6 u Unsko-sanskoj županiji, 4 u Bosansko-podrinjskoj županiji, 9 u Županiji Sarajevo, 1 u Posavskoj županiji, 1 u Srednjobosanskoj županiji i 7 u Zapadnohercegovačkoj županiji.

“Utvrđeni uvezeni slučajevi iz Italije, Njemačke i Srbije. Lokalna transmisija na području tri županije: Hercegovačko-neretvanske županije, Unsko-sanske županije i Bosansko-podrinjske županije.

Dva veća klastera vezana za događaj u Konjicu (do sada 23 potvrđena slučaja, evidentirana 3. generacija kontakata) i slučaj u Mostaru (7 potvrđenih slučajeva). U Unsko-sanskoj županiji evidentirana su 3 klastera.

Novi klasteri u Zapadnohercegovačkoj županiji i Županiji Sarajevo”, naveli su iz priopćenju iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

Sedmi oboljeli u Županiji Zapadnohercegovačkoj je iz Gruda i nije povezan sa šest prethodnih slučajeva u ovoj županiji. 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!