Logo
Ispiši ovu stranicu

Kako je hrvatski državljanin i dobitnik Večernjakova pečata, Hrvate nazvao fašistima!

Kako je hrvatski državljanin i dobitnik Večernjakova pečata, Hrvate nazvao fašistima!

Hrvatski državljanin, dobitnik Večernjakova pečata te bosanskohercegovački trener i bivši nogometaš Vahid Halilhodžić u intervju za francuski Le Parisien Hrvate je nazvao fašistima.

Ovaj nekadašnji trener zagrebačkog Dinama govorio je za francuske medije o pandemiji koronavirusa, a prisjetio se i rata u Mostaru. Hrvate je tom prigodom nazvao fašistima.

“Živio sam sa svojim zakonima. Uspio sam poslati svoju obitelj u Pariz. Moja supruga je Hrvatica. Bio sam zatvoren u svojoj kući, šetao sam samo vrtom, gotovo dvije godine. Ali morali ste biti stalno oprezni jer smo u bilo kojem trenutku mogli biti bombardirani. Jednog dana sudjelovao sam u jednoj radijskoj emisiji i kritizirao hrvatske fašiste. Tada sam dobio poziv od prijatelja koji mi je rekao da se sakrijem jer će bombardirati moju kuću. U deset minuta prije ponoći moja je kuća bombardirana 45 minuta. Sakrio sam se u svoju podrumsku bazu. Bilo je to najgore razdoblje u mom životu. Moja kuća je uništena”, rekao je Halilhodžić.

Ovaj proslavljeni nogometaš i trener za vrijeme pandemije koronavirusa širi međunacionalnu mržnju šovinističkim porukama nazivajući cijeli jedan narod fašistima.

Za razliku od nekih drugih poznatih osoba iz BiH, koji su svojim gradovima odlučili pomoći u borbi s koronavirusom (Bojan Bogdanović, Zlatko Dalić, Mate Rimac), Halilhodžiću do sada nije palo na pamet pomoći Mostaru u borbi s koronavirusom. Umjesto toga on je pripadnike cijelog jednog naroda nazvao fašistima.

HMS doznaje da je Halilhodžić iz Mostara, za vrijeme rata, pobjegao u turističko mjesto Promajna (Splitsko-dalmatinska županija), dok mu je supruga Dijana ostala u Mostaru.

Podsjećamo, Halilhodžić je i dobitnik Večernjakova pečata za osobu 2018. godine u BiH,  zajedno sa svojim kolegama Zlatkom Dalićem, Mladenom Krstajićem i  Vladimirom Petkovićem koji su svoje reprezentacije odveli na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!