Logo
Ispiši ovu stranicu

U Širokom Brijegu ukupno tri slučaja zaraze koronavirusom

Istaknuto U Širokom Brijegu ukupno tri slučaja zaraze koronavirusom

U Širokom Brijegu trenutno je ukupno tri slučaja zaraze koronavirusom, a informacija o zaraženosti unuka prvozaražene starice iz sela Jare nije točna, a to je potvrdio za medije i Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH.

"Da, to nije bila točna informacija. Mi smo nakon što je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u ŽZH poslali četiri uzorka na testiranje, a od toga su dva bila pozitivna dok su druga dva negativna. Tako da su do sada u našoj županiji i Širokom Brijegu i dalje tri pozitivna slučaja", kazao je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić.

Ovu informaciju Feni je potvrdio i ravnatelj uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Drago Martinović. 

Ranije su u ZHŽ-u zabilježena tri slučaja pojave koronavirusa. Prvozaražena je 75-godišnja žena iz mjesta Jare pored Širokog Brijega, a zaražene su i njena kćer i nevjesta. 

Dvoje testiranih koji su negativni bliži su kontakti zaraženih pacijentica.

Iako je i naš portal objavio informaciju da su još dvije osobe pozitivne na koronavirus, a istu smo doznali preko lokalnih portala iz Širokog Brijega i iz više izvora koji su bliski zdravstvenom sustavu naše županije, pokazalo se da nismo bili u pravu i da ta informacija na svu sreću nije bila točna.

Redakcijska ekipa portala ujedno se ispričava našim čitateljima poradi (ne)točne informacije, te nastavljamo marljivo iz minute u minutu donositi nove i provjerene informacije, u zajedničkom interesu svih čitatelja, a glede ove krizne situaciji za naše žitelje.

Apeliramo na sve službe i institucije u ŽZH, da u cilju što boljeg i točnijeg informiranja javnosti, dostavljaju svim medijima pravovremene informacije, kako bi se formiralo točno i kvalitetno javno mnijenje, a ne da eventualne lažne vijesti preovladaju u ovoj krizi i dobiju domino efekt, koji može proizvesti još veću krizu među stanovništvom.

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 25 Ožujak 2020 00:42
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!