Prva žrtva korone u BiH

Prvi smrtni slučaj od korona virusa zabilježen je u subotu u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za N1.

Kako je za N1 kazao doktor Havić, direktor Kantonalna bolnica 'Dr. Irfan Ljubijankić", preminula je starija ženska osoba koja je imala kroničnih problema.

Ona je umrla i prije nego što je stigao test na zaraženost korona virusom iz KCUS-a Sarajevo. Pored nje u Bihaću je danas potvrđena zaraza kod još jedne osobe. Radi se o supruzi zaraženog muškaraca koji se nalazi u teškom stanju.

Ravnatelj bolnice u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je lokalnim medijima kako je tamo tijekom dana umrla starija žena koja je bila zaražena virusom SARS-CoV-2.

Žena koja je imala 76 godina u bolnicu je primljena kao kronični srčani bolesnik u teškom stanju.

Havić nije izrijekom potvrdio da je koronavirus izravni uzročnik smrtnog ishoda, a dodao je kako je je činjenica da je bila zaražena utvrđena tek kada je umrla.

Vlasti u cijeloj BiH poduzimaju mjere čiji je cilj što više ograničiti kretanje ljudi s ciljem sprečavanja širenja zaraze čije je žarište i dalje na području Banje Luke no broj zaraženih svakodnevno se povećava u sve više gradova, prenosi Hina.

Ukupno je u državi zaražena 93 osoba, a dvije su izliječene. Banja Luka – 45, Sarajevo – 3, Mostar - 7, Zenica - 4, Konjic - 10, Čelinac - 3, Laktaši - 2, Bihać - 4, Tešanj - 2, Orašje - 1, Goražde - 3, Srbac - 1, Prnjavor - 1, Ribnik -1, Modriča - 1, Bosanska Dubica-1, Prijedor - 1, Bijeljina - 1, Derventa - 1 i Bosanska Gradiška - 1.

Poslijednja izmjena danaSubota, 21 Ožujak 2020 18:00
 
index Instagram400x230 youtube