Logo
Ispiši ovu stranicu

Zaraženi u Mostaru ugrozio zdravstveni sustav, nekoliko liječnika u samoizolaciji !

Istaknuto Zaraženi u Mostaru ugrozio zdravstveni sustav, nekoliko liječnika u samoizolaciji !

Prvi slučaj zaraze corona virusom u Hercegovini zabilježen je kod muškarca koji se vratio nakon skijanja iz Italije i koji je svojim neodgovornim ponašanjem doveo u pitanje funkcioniranje zdravstvenog sustava u Mostaru.

Svi koji su bili u dodiru sa njim, a kako portal Klix.ba saznaje među njima i pet liječnika, nalaze se u samoizolaciji.

Zaraženi je bez navođenja gdje je ranije boravio primljen na Odjeljenje za plućne bolesti da bi tek kasnije bio upućen na Odjelu za infektivne bolesti.

Kako se navodi, otac i sin su boravili u Italiji, ali su došli u bolnicu jučer s povišenom temperaturom. Njih je na Plućnom odjelu primio liječniik koji je prema neslužbenim informacijama njihov kum.

U KBC Mostar zbog svega toga vlada izvanredna situacija i provjerava se s kojim je zaraženi sve došao u kontakt.

"Mi ne možemo nekoga uvjeravati je li bio u Italiji, Njemačkoj, Austriji, ako on kaže da nije. Tek se u naknadnom postupku može utvrditi je li netko krivo informirao javnost, obmanuo svoje liječnike ili rekao neistinu medicinskom osoblju. U ovom trenutku mi možemo jedino i isključivo vjerovati onome što su kazali pacijenti", rekao je Pero Pavlović glasnogovornik Kriznog stožera HNŽ-a.

"Oni su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti SKB-a Mostar. Tijekom jutra u SKB Mostar testirani su na covid-19, te je za oca utvrđen pozitivan nalaz, a za sina negativan", kazao je Pavlović..

Napomenuo je kako su uzorci poslani u laboratorij UKC-a Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za covid-19, te kako se čega potvrda navedenih nalaza.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!