Nekoliko graničnih prijelaza zatvoreno: Rok za prijelaz do ponoći

Zbog pandemije koronavirusa od subote navečer Hrvatska zatvara državne granice sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Na području Metkovića zatvaraju se međunarodni granični prijelazu Doljani, Gabela Polje i Nova Sela a zabranjen je prelazak i na malograničnim prijelazima Unka i Gabela Polje II koji su do sada služili za prelazak lokalnog stanovništva, javlja Slobodna Dalmacija

Granični policajci RH upozoravaju sve oni koji prelaze granicu i odlaze u BiH (a znamo da je upravo u okolici Metkovića velika frekvencija lokalnog stanovništva u dnevnim migracijama) da će prilikom povratka morati u dvotjednu izolaciju.

Granice je zatvorila RH i svi oni koji imaju prebivalište u Hrvatskoj moraju se do ponoći vratiti svojim kućama. Nakon toga će im prilikom ulaska u RH sanitarni inspektor izdati riješenje o samoizolaciji, kojega će se morati pridržavati.

​Kako doznajemo tranzit kroz Neum nije dio ove odluke i za sada se promet prema Dubrovniku na graničnim prijelazima Kleku i Bistrini odvija neometano. Neum će podlijegati posebnom graničnom režimu pa tako bez obzira na moguće restrikcije i ograničenja komunikacija prema Dubrovniku neće biti upitna.

I službenici Postaje granične policije Imotski odmah su pristupili po uputama. Tako su zatvorena za sav promet ljudi i roba granični prijelazi Vinjani Gornji - Osoje, potom Vinjani Donji, kao i tri malogranična prijelaza Slivno,Sebišina i Jovića most.

Kako će i na koji način Imoćani,ali i građani susjednih hercegovačkih mjesta koji svoja radna mjesta imaju s obje strane granice regulirati svoj status ostaje vidjeti.

 

Granica u Metkoviću NIJE zatvorena, ali vas na povratku iz BiH čeka rješenje o samoizolaciji

 
index Instagram400x230 youtube