Logo
Ispiši ovu stranicu

Sud BiH oslobodio Jerku Lijanovića svih optužbi Tužiteljstva BiH

Sud BiH oslobodio Jerku Lijanovića svih optužbi Tužiteljstva BiH

Apelacijsko odjeljenje Suda BiH izreklo je danas oslobađajuću presudu Jerki Ivankoviću Lijanoviću, bivšem ministru u Vladi FBiH i lideru stranke Radom za boljitak, saznaje „Avaz“. Na taj način, oslobođen je svih optužbi Tužiteljstva BiH.

Osim Jerke Lijanovića, optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, ali i Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH, Željko Mikulić, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Miroslav Čolak i Draženko Kvesić.

Riječ je podsjećamo o ponovljenom suđenju. Prije dvije godine, Jerko Lijanović je bio osuđen na 12 godina zatvora, ali je osuđujuća presuda u svibnju ove godine ukinuta i naređeno novo suđenje.

Optužnica Tužiteljstva BiH teretila je optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca; neplaćanje poreza i porezne utaje te u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava. Bile su optužene i pravne osoba „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza; Pravna osoba „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza i pravna osoba „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!