Drama Prosinečkog i Zmajeva: 'Sekunda i avion bi se srušio'

Bosna i Hercegovina zabila je pet komada Lihtenštajnu u Zenici i već sutradan bila na letu za Jerevan gdje će u nedjelju igrati protiv Armenije u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Put, međutim, do tamo bio je sve samo ne ugodan. Naime, let čarterom sa sarajevskog aerodroma pretvorio se u ozbiljnu strepnju za život. Dnevni avaz piše da je nakon dva sata u zraku zrakoplov naglo skrenuo ulijevo, zbog čega je kabinom zavladala panika.

- Igrači i navijači, koji su dotad stajali, odmah su počeli uskakati na svoja mjesta kao bob-natjecatelji nakon starta - piše Avaz.

Sekunda je nedostajala

U zrakoplovu je bio i jedan iskusan pilot, ne u službi, koji je otkrio detalje, nimalo ugodne.

- Sekunda, odnosno jedan stupanj nedostajao je da se avion strmoglavi i sruši. To odgovorno tvrdim jer imam više od 600 sati leta kao pilot. O ovome incidentu ću obavijestiti Agenciju za civilno zrakoplovstvo BiH. Nitko se ne može igrati ljudskim životima - govorio je anonimni pilot.

- Jednostavno, nisu dozvoljeni nikakvi nagli okreti. Nagib već od 30 stepnjeva koban je, a oo je, prema mojim procjenama, bio 28.

Srećom, sve se dobro završilo, ali vjerojatno Robertu Prosinečkom i društvu neće biti najugodnije sjesti u zrakoplov opet u ponedjeljak...

 
index Instagram400x230 youtube