Akcija u Čitluku: Mostarac sustavom “kap po kap” uzgajao skunk, uhićen dok je brao vrhove biljaka

Oko 1.600 stabljika indijske konoplje zaplijenjeno je u mjesto Tepčići kod Čitluka, a tom prilikom je jedna osoba lišena slobode.

Na konferenciji za medije u sjedištu MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije glasnogovornik Ljudevit Marić kazao je kako su policijski službenici u subotu oko 17 sati pretresli objekte u Čitluku na adresi Tepčići bb.

“Korisnik te adrese je osoba inicijala Z.R. (1962. godište) iz Mostara koji je zatečen pred svojom kućom kako skida vrhove s biljaka koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu skunk”, izjavio je Marić.

Zaplijenjeno je 20 vreća u kojima se nalaze osušeni i sirovi dijelovi biljke, a izuzeta je i puška M48 te mobilni telefon sa SIM karticom, prenosi Klix. Marić je kazao i kako je osumnjičeni imao zasad od 1.800 metara kvadratnih sa sistemom za napajanje “kap po kap”.

“Kilogram opojne droge skunk na tržištu iznosi oko pet tisuća eura”, kazao je Ljudevit Marić.

Daljom istragom bit će utvrđeno za koga je pripremana “roba”, odnosno tko je dalje distribuirao do krajnjih korisnika.

Marić je rekao i da osumnjičeni nije odranije poznat kao sudionik u kriminalnim radnjama, naprotiv, radi se o gospodarstveniku koji je imao svoj biznis i to, kako je naveo “vrlo legalan”.

 
index Instagram400x230 youtube