Hercegovačka općina novo žarište koronavirusa! Zatvoren vrtić!

Na području Hercegovine širenje koronavirusa ne prestaje, a evidentno je da je su se aktivirala nova žarišta. Posebno se to odnosi na općinu Grude, koja trenutno ima čak 114 pozitivnih na koronavirus, što je zabrinjavajući podatak s obzirom na broj stanovnika u ovoj hercegovačkoj općini.

Podsjetimo, među zaraženima je i načelnik općine Ljubo Grizelj, a po posljednjim informacijama zatvoren je i Dječji vrtić Grude, jer je zaražena jedna njihova djelatnica. Ovakab slijed događaja dodatno komplicira situaciju na terenu, a među stanovnicima Gruda kolaju informacije da je zaraženih čak mnogo više, ali ne ulaze u službenu statistiku jer se ne usuđuju prijaviti nadležnima, ili se odlučuju na privatna testiranja.

Po službenim informacijama, tijekom proteklih 48 sati na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane 82 osobe.

Registrirano je 37 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa i to u Širokom Brijegu 16 ( 9 muških i 7 ženskih), Grudama 9 ( 4 muške i 5 ženskih), Posušju 10 ( 7 muških i 3 ženske), te Ljubuškom 2 muške osobe.

Također, iz Dječjeg vrtića Grude obavijestili su da se vrtić zatvara zbog pozitivnog nalaza njihove djelatnice na COVID-19.

– Vrtić neće raditi dok ne dobijemo rezultate ostalih djelatnika koji su radili prošli tjedan, kazali su za Grude Online iz grudskog vrtića.

Poduzete su sve epidemiološke mjere, a o ponovnom otvaranju vrtića bit ćete pravovremeno obaviješteni.


Na području ZHŽ od koronavirusa oporavila se 1 osoba iz Širokog Brijega.

U samoizolaciji nalaze se 604 osobe. Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 295 osoba. I to: Široki Brijeg – 81, Ljubuški – 33, Grude – 114, Posušje – 67

U HNŽ 58 NOVIH POZITIVNIH

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 tijekom vikenda (petak, subota i nedjelja) testirano je 787 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 58 i to: 38 iz Mostara, 6 iz Prozora-Rame, 5 iz Konjica, 4 iz Čapljine, 4 iz Čitluka i 1 iz Jablanice.

U Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar trenutno se liječe 32 bolesnika, od kojih su 3 na invazivnoj i 2 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 2002 rješenja o samoizoliranju i izoliranju.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 24 Kolovoz 2020 13:37
 
index Instagram400x230 youtube