Brotnjaci s drogom u Ljubuškom: Jedan joj vodu nosio, drugi je razvozio

Postupajući po akciji kodnog imena „OPIJAT IV“, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.

Naime, operativnim radom policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški došli su do saznanja da je nepoznata osoba, na jednom lokalitetu u mjestu Miletina, grad Ljubuški, zasadila 4 stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

S ciljem hvatanja počinitelja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela sprovedena je operativno-taktička radnja zasjeda, te su tom prilikom policijski službenici PU Ljubuški lišili slobode nepoznatu mušku osobu koja je došla na taj lokalitet te počela zalijevati stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Naknadnim provjerama utvrđen je identitet navedene osobe, radi se o J. I. (28) sa šireg područja općine Čitluk.

O svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj koji je naložio da se na mjestu događaja izvrši očevid te da se privremeno oduzmu 4 stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela, što je i učinjeno.

U službeni prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad J. I. (28) kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.

PU Ljubuški u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. I. (28) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

* * * * * * * * * * * *

Postupajući po akciji kodnog imena „LORD“, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH rasvijetlili su kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a F BiH.

Naime, dana 11.07.2020. godine oko 20:0 sati, u Ulici Alije Nametka u Ljubuškom, postupajući temeljem operativnih saznanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zaustavili su motorno vozilo marke VW Golf, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao S. S. (44) sa šireg područja općine Čitluk.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, S. S. (44) je potvrdno odgovorio te je dragovoljno predao aluminijsku foliju na kojoj se nalaze praškasti ostaci koji asociraju na opojnu drogu heroin, kao i 3 paketa tableta Heptanon od 5 mg, ukupno 30 tableta.

Na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od S. S. (44) oduzeta je aluminijska folija na kojoj se nalaze praškasti ostaci koji asociraju na opojnu drogu heroin, kao i 3 paketa tableta Heptanon od 5 mg, ukupno 30 tableta, a S. S. (44) je u službenim prostorijama MUP-a ŽZH saslušan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti.

O svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj.

Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv S. S. (44) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a F BiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

 
index Instagram400x230 youtube