Ljubuški: Poštuju se propisane mjere, s dolaskom vrućina povećan broj pacijenata

Istaknuto Ljubuški: Poštuju se propisane mjere, s dolaskom vrućina povećan broj pacijenata

Sukladno zapovijedima i preporukama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a i Ministarstva zdravstva FBiH, Dom zdravlja Ljubuški od prekjučer ponovno prakticira trijažni pregled svih pacijenata.

U ovu ustanovu omogućen je ulazak uz prethodno javljanje na šalter trijaže, a uz obvezno nošenje zaštitnih maski preporučuje se i nošenje rukavica.

Telefonski dogovor s liječnicima

„Ako se na pojedinim odjelima, odnosno službama budu stvarale velike gužve, korisnici naših usluga će na red za pregled ili dijagnostičku pretragu čekati ispred DZ Ljubuški, kako bi ispoštovali propisane epidemiološke mjere i zaštitili ugrožene skupine naših sugrađana.

Preglede febrilnih bolesnika, sumnjivih na Covid-19 infekciju, obavljat će nadležni liječnici po svim službama u posebno izdvojenom prostoru, a preporučuje se da prije dolaska u našu ustanovu o tome telefonski obavijeste nadležnog liječnika zbog dogovora o terminu pregleda.

Pregledi djece sumnjive na Covid-19 infekciju, uz prethodni telefonski dogovor s nadležnim pedijatrom, obavljat će se u ranije opremljenim prostorima na katu Doma zdravlja Ljubuški“, priopćili su iz ove ustanove te napomenuli da sve službe do daljnjeg nastavljaju s radom po uobičajenom rasporedu u smjenama.

S obzirom na to da su ljetni dani pred nama i da nas prate temperature preko 30 stupnjeva, odlučili smo provjeriti je li povećan broj pacijenata te pridržavaju li se propisanih mjera.

Preporuke

„Korisnici naših usluga se pridržavaju mjera koje smo uveli. Trenutno bilježimo povećan broj pacijenata u ovom razdoblju otkad su nastupile vrućine, a u ponedjeljak je do 13 sati na šalteru trijaže evidentirano oko 270 njih“, kazao nam je dr. Ivan Landeka, ravnatelj DZ Ljubuški.

Uputio je nekoliko korisnih savjeta kojih bi se trebali pridržavati svi, a osobito kronični bolesnici.

„Dnevno je u organizam potrebno unositi oko jedan i pol do dva litra tekućine, izbjegavati boravak na suncu od 10 do 17 sati te nositi prozračnu odjeću. Naravno, apeliram još jedanput na sve građane da se pridržavaju preporuka vezanih za sprječavanje širenja koronavirusa, što uključuje nošenje zaštitnih maski, izbjegavanje prostorija u kojima boravi puno ljudi, reduciranje svih nepotrebnih kontakata i održavanje socijalne distance“, naglasio je dr. Landeka.

 
index Instagram400x230 youtube