Dr. Landeka: Danas testiranja dvije osobe s područja Ljubuškog

Istaknuto Dr. Landeka: Danas testiranja dvije osobe s područja Ljubuškog

U nastavku prenosimo izvještaj kojeg nam je poslao dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja i član Kriznog stožera CZ ŽZH-e vezano za najnovija događanja oko epidemije koronavirusa.

"Tijekom proteklih 24h nije bilo značajnijih poteškoća u radu dežurnih službi na području grada Ljubuškog vezano za stanje s pandemijom coronvirusa. Sve službe su redovito obavljale svoj posao.

1007 osoba u našoj Županiji je u samoizolaciji. U Ljubuškom za sada nemamo laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije koronavirusom.

Danas će dvije osobe s šireg područja našeg Grada biti testirane na coronavirus od strane mobilnog tima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, u dogovoru s epidemiologom, a o rezultatima njihovog testiranja ćemo Vas obavijestiti sutra.

Uspostavili smo koordinaciju između Doma zdravlja Ljubuški, gradskog sanitarnog inspektora i Policijske uprave Ljubuški, sve osobe kojima je prošao period od 14 dana samoizolacije se svakodnevno ažuriraju, odnosno skidaju se sa popisa koji se vodi u PU Ljubuški. Policijski službenici ih iza tog perioda nisu dužni obilaziti, a za te osobe, kako smo već nekoliko puta naveli vrijede sve ostale naredbe stožera civilne zaštite sa svih razina.

Apeliramo i dalje na ostanak u Vašim domovima, izbjegavanje svih nepotrebnih kontakata, održavanje socijalne distance i nošenje zaštitne maske te rukavica u svim kontaktima s drugim osobama izvan svojih obitelji", stoji u izvještaju dr. Landeke.

 
index Instagram400x230 youtube