U Ljubuškom izdano 540 dozvola za kretanje, nadležni apeliraju da se ne zloupotrebljavaju!

Istaknuto U Ljubuškom izdano 540 dozvola za kretanje, nadležni apeliraju da se ne zloupotrebljavaju!

Stožer civilne zaštite Grada Ljubuškog ovlašten je za izdavanje dozvola za kretanje koje vrijede tijekom policijskog sata. On je, naime, od jučer na snazi od 20 do 5 sati u cijeloj FBiH.

Zahtjev za izdavanje dozvola moguće je preuzeti na službenoj stranici Grada Ljubuškog, a izdaju se u svrhu obavljanja zadataka provođenja i nadzora nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, dokazivanja da se radni proces odvija u smjenama (na prijedlog poslodavca), obavljanja novinarskih zadatka (najviše dva novinara po mediju).

Kako Bolji Ljubuški saznaje iz Stožera civilne zaštite Grada Ljubuškog, dosad je izdano 540 dozvola za kretanje, dok je u Posušju i Grudama taj broj nešto veći, a najveći, pak, u Širokom Brijegu.

Prema procjeni Stožera, nekoliko zahtjeva je odbijeno, a ima i onih koji dozvole za kretanje zloupotrebljavaju, zbog čega je odaslan apel svima koji to rade, osobito poslodavcima, da se pridržavaju izrečenih mjera i propisa za dobrobit svih nas.

Također, iz Stožera CZ Grada Ljubuškog pozivaju građane da prate upute nadležnih institucija te da ne napuštaju svoje domove, osim u hitnim slučajevima, a sve u cilju kako bi se spriječilo širenje virusa koji itekako prijeti cijeloj BiH.

 
index Instagram400x230 youtube