Logo
Ispiši ovu stranicu

Servisne informacije za Grad Ljubuški i okolicu

Istaknuto Servisne informacije za Grad Ljubuški i okolicu

 

U prilogu možete pročitati servisne informacije vezane za Grad Ljubuški i okolicu, a o svemu nas izvještavaju iz službe Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Gradske uprave Ljubuškog.

Grad Ljubuški

U cilju zaštite i sprječavanja širenja korona virusa (COVID 19) i štetnih posljedica po zdravlje djelatnika Gradske uprave Ljubuški i građana donose se sljedeće mjere:

  • U vremenu trajanja proglašene prirodne nepogode radno vrijeme gradskih službi za upravu je skraćeno, te se isto utvrđuje u razdoblju od 8:00 sati do 13:00 sati;
  • Prijem stranka i rad sa strankama obavljati će se samo u Centru za usluge građanima Gradske uprave Ljubuški i to na način da će u istoj biti dozvoljen pristup samo jednoj stranci, dok će ostale stranke čekati ispred glavnog ulaza te će im biti omogućen pristup Centru za usluge građanima tek nakon što prethodna stranka istu napusti za regulaciju čega će biti zaduženi ovlašteni djelatnici Gradske uprave Ljubuški;
  • Sva građanska vjenčanja zakazana u razdoblju dok traje prirodna nepogoda obavljati će se na način da će na istima mogu prisustvovati isključivo budući bračni partneri i svjedoci;
  • Za potrebe rješavanja upravih i ostalih predmeta za koje je propisan određeni rok strankama su dostupne sve informacije putem sljedećih kontakata:
  • Stručna služba za poslove Gradonačelnika

063/404-516; e-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Služba za gospodarstvo i financije

063/214-819; e-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Služba za prostorno uređenje, imovinsko-pravne i katastarske poslove:

063/324-105; e-mail adresa: damirkozina9@gmail.com

  • Služba za za stambeno-komunalne i inspekcijske poslove:

063/048-775; e-mail adresa: zeljko.peric@ljubuski.ba

  • Služba za branitelje iz Domovinskog rata, društvene djelatnosti, opću upravu i zajedničke poslove: 063/323-783
  • Stručni savjetnik za građanska stanja – matičar: 039/835-513
  • Centrala Gradske uprave: 039/835-500.

Crveni križ Ljubuški

"Volonteri Crvenog križa Ljubuški osigurali su i danas postavili ispred deset javnih ustanova dezinfekcijske tekućine i plastične posude, a akcija se nastavlja i sutra", rekao je za naš portal predsjednik Crvenog križa ZHŽ-a Viktor Grbavac i pozvao stanovnike da poštuju naredbe i ostanu kući.

Požari:

Jučeru vremenu od 18:20 do 19:25 sati, ljubuški vatrogasci (3 vatrogasca s 1 vozilom) su gasili požar u mjestu Gornji Radišići, blizina Ćućinih kuća. Gorjela je trava i nisko raslinje. Opožarena površina oko 2.000 m².

AMS BiH:

U Bosni su kolnici mokri ili vlažni i skliski, dok se u Hercegovini prometuje po pretežito suhim kolnicima.

Zbog radova na R-425a Tromeđa –Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.Na području FBiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a od 18:00 sati do 05:00 sati potpuna je zabrana kretanja. Na području RS-a zabrana je kretanja starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja je od 20:00 sati do 05:00 sati.Zbog koronavirusa granični prijelazi sa Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila.Srbija je zatvorila sve granične prijelaze prema BiH, izuzev graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni promet.Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko –Gunja.Sukladno zakonskim odredbama, do15.04. sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Elektroopskrba:

Iz JP EP HZHB (Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ Herceg Bosne d.d. Mostar) doznajemo da je elektroopskrba uredna.

Vodoopskrba:

Iz vodoprivrednih poduzeća sa područja naše županijedoznajemo da je vodoopskrba uredna.

Vodostaji rijeka:

Trebižat, vodomjerna postaja Humac, vodostaj163cm u 08:00sati(280cm redovna obrana od poplave)sa trendom rasta -1cm.

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!