Dr. Landeka o najnovijim mjerama u cilju zaštite građana Ljubuškog od koronavirusa [audio]

Istaknuto Dr. Landeka o najnovijim mjerama u cilju zaštite građana Ljubuškog od koronavirusa [audio]

Federalni stožer civilne zaštite je nakon jučerašnjeg višesatnog zasjedanja, u svezi najnovijeg stanja vezanog za pojavu koronavirusa, donio naredbe, koje su jutros u 6 sati i službeno stupile na snagu.

Stožer civilne zaštite ŽZH je na 2. izvanrednoj sjednici održanoj danas donio zapovijed u svezi opasnosti  u svezi pojave koronavirusa.

Jutros je zasjedao i Stožer civilne zaštite grada Ljubuškog koji je razmatrao informaciju o aktualnom stanju u svezi koronavirusa i aktivnostima na mjerama zaštite od te bolesti.

Tim povodom u našem programu ugostili smo člana Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva i socijalne skrbi ŽZH, člana  Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog  i ravnatelja Doma zdravlja Ljubuški, dr. Ivana Landeku.

Doktor Landeka je u razgovoru istaknuo kako su od danas u Domu zdravlja Ljubuški organizirana 24-satna dežurstva službe Hitne medicinske pomoći.

Tako će se febrilni bolesnici s negativnom epidemiološkom anamnezom pregledavati u HPM-u, osim djece koja će se pregledavati na Odjelu pedijatrije.

Na pultu za predtrijažu će biti liječnik uz dvije sestre, rad će biti organiziran u dvije smjene.

Svaka osoba će morati popuniti obrazac u kojem će svojim potpisom potvrditi da je dala točne podatke na epidemiološkom upitniku za COVID-19.

Što se tiče Patronaže radit će se samo hitna th., terapija boli i atb.terapija.

Na Odjelu stomatologije raditi će jedan stomatolog i jedna sestra u prvoj smjeni za hitne slučajeve.

Ambulanta u Vitini se zatvara.

Doktor Landeka je u razgovoru kazao kako je jutros održana sjednica Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog na kojoj je razmatrana informacija o aktualnom stanju u svezi koronavirusa i aktivnostima na mjerama zaštite od te bolesti.

Konstatirano je kako u ŽZH još uvijek nema oboljelih od koronavirusa.

Stožer je zadužio dr. Landeku za službeno istupanje u medijima u ime Stožera.

Naglasio je da gradom kruži puno neprovjerenih informacija, te još jednom apelirao na građane da prate službena priopćenja nadležnih institucija i samo te vijesti uzimaju kao relevantne.

Poseban naglasak dr. Landeka je stavio na telefonsko javljanje i telefonski kontakt s pripadajućim zdravstvenim ustanovama na svom području radi eventualnog poduzimanja daljnjih zdravstvenih mjera.

Zamolio je sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji da se drže pravila o samoizolaciji jer je to vrlo važno.

Kazao je da su već evidentirani slučajevi kršenja mjera o samoizolaciji i da će te osobe biti kažnjene sukladno zakonskim propisima.

Apelirao je na građane da prijavljuju slučajeve kršenja mjera o samoizolaciji.

S OBZIROM DA SU VEĆ EVIDENTIRANI SLUČAJEVI KORONAVIRUSA U SKB MOSTAR DR.LANDEKA ĆE OD 19.OŽUJKA SVAKI DAN U 11.15 SATI U PROGRAMU RADIJA LJUBUŠKI PREZENTIRATI NAJAKTUALNIJE INFORMACIJE U SVEZI PODUZIMANJA MJERA U CILJU ZAŠTITE GRAĐANA LJUBUŠKOG OD KORONAVIRUSA.

Poslušajte razgovor:

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 18 Ožujak 2020 14:02
 
index Instagram400x230 youtube